Zeki DİŞKAYA


Günlük politika mı? Anlık çıkar mı? Ebed müddet devletinle milletin mi?

Günlük politika mı? Anlık çıkar mı? Ebed müddet devletinle milletin mi?


Yukarıdaki sorulara verilecek cevaplara göre herkes kendine bir rota çizer ve ilerler.

Millet devletini kurar. Devleti milletine hizmet eder, güvenliği sağlar, korur, kollar, işini yapar. Devlet olmadan millet bayrak olmaz, ezan okunmaz, şeref olmaz, iffet olmaz. İşgal edilen ülkeler bolca var. O yüzden günümüzde bireylerin tercihlerini buna göre yapmaları zorunluluk oldu.

Türk milleti ve devleti dünyanın gözünün üstünde olduğu bir devlettir ve de millettir. Bilirler ki ayağa kalkan Türk milleti zulmedenlerin Azrail’i olur zulme asla rıza göstermez. Nerede minare varsa dikkat edin orda oluk oluk kan akıtılır. Bunun tek çaresi güçlü bir Türk devletinden birlik içindeki Türk milletinden geçer.

Türk dünyası bir birleşse elinde nükleer silahı da olan bir yapı olur. Bunu isterler mi? Elbette hayır.

Garip Müslüman halkın yaşadığı özellikle Orta Doğu’da hiç bir devlet yoktur ki gerçek halkı tarafından yönetilsin buna izin verilmiyor ve %5’lik elit kesim halkı eziyor ve tabii olarak kavga kavga kavga. Dış güçlerin işgalleri de cabası. O yüzden Türk milleti tarihi bir dönemeçtedir ve tarihi bir veballe sorumlulukla karşı karşıyadır.

Ya ayağa kalkıp kükreyecek, her türlü silahını yapacak, sınırlarını koruyacak, Karabağ’ı azat ettiği gibi birçok zulmü bitirecek. Ege’de, Akdeniz’de Karadeniz’de haklarını alacak Suriye’de, Irak’ta, Libya’da ve birçok yerde emperyalizmle çarpışacak ve dur diyecek oyunları bozacak.

Ya da iç kargaşaya gömülecek, içerde istikrar bozulacak iç meseleleriyle boğuşmak zorunda bırakılacak ve bu milli kazanımlarını tek tek kaybedecek.

Her aklıselim insan çok iyi düşünerek, bireysel hırslarını bir kenara koyarak ulusal çıkarlara odaklanmalı. Birlik beraberlik daha da kenetlenmeli, tek yumruk olmalıdır.

Yoksa inanın bana bizi un ufak etmek için fırsat kolluyorlar.