Tarih: 02.09.2024 16:18

TUTDERE'den "EŞİNE ve BALDIZINA" SÜPER KIYAK! İDDİASI

Facebook Twitter Linked-in

2024 yerel seçimlerinde AK Partiden CHP'sine geçen Adıyaman belediyesinde, başkan TUTDERE, beklenin aksine şaibeli lddialar ile gündemden düşmüyor.

 

Son olarak bir sosyal medya kullanıcısı. Facebook hesabından TUTDERE'nin eşi  ve baldiziyLa ilgili  imar kıyağını aşağıdaki şekilde açıklamadı.

 

Adıyaman Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Başkan Abdurrahman TUTDERE’nin eşinin de hisedar olduğu baldızına ait parsel için eşi benzeri olmayan “KIYAK" bir karar almış.

 

Söz konusu Barbaros Mahallesi 873 ada 6 nolu parsel için imar değişikliği talebi; Belediye Meclisinin 03.07.2024 tarih ve 372 sayılı kararıyla oy çokluğu ile(hem de 1 oy farkla) kabul edilmiş. 

 

 

 

Peki neymiş bu imar değişikliği;

 

Bütün parsellerde yapılacak binalar yoldan 5 metre çekilerek yapılıyorken bu parsel için 1 metre çekme mesafesi verilmiş. O cadde üzerinde söz konusu parsel dışında yoldan 1 metre çekilerek yapılan bir tek bina yok.

 

CHP'Lİ ÜYELER KARŞI ÇIKMIŞ AK PARTİLİ ÜYE EVET DEMİŞ! 

 

CHP' li bazı meclis üyelerinin şiddetle karşı çıktığı "Kıyak” bununla da kalmamış. 

 

Bu ayrıcalıklı parsele 3.80 gibi inanılmaz bir yoğunluk verilmiş. Oysa yaptığım araştırmada, işin uzmanlarından aldığım bilgilere göre Adıyaman genelinde yoğunluk bazı istisnalar hariç en fazla 1.5 

 

İşin enteresan tarafı Belediye meclisinden sadece bir oy farklı alınan bu karardaki o bir oyun da Ak Partili bir üyenin oyu olduğu iddia ediliyor.

 

Demem o ki; 

 

Dar alanda kısa paslaşmalar erken başlamış. Bakalım daha neler göreceğiz?

 

Bakalım Belediye yetkilileri veya Başkan TUTDERE’den konu ile ilgili bir açıklama yapılacak mı?

 

KAYNAK:02 NET HABER 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —