ASAYİŞ 24.10.2023 17:09:00 0

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TARAFINDAN 2 PKK\YPG’Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ TARAFINDAN 2 PKK\YPG’Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

 Bakanlık, teröristlerin saldırı hazırlığında olduğunu belirtti.

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Kahraman mehmetcik sınır ötesi operasyonlarla büyük başarılara imza atıyor. Hudut güvenliğini sağlamak, Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturulmasını engellemek adına DEAŞ ve PKK/YPG başta olmak üzere millî güvenliğimizi tehdit eden terörist unsurları yok etmek için başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında 2 terörist daha etkisiz hale getirildi.

MSB, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Barış Pınarı bölgesinde saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen 2 PKK/YPG’li terörist, kahraman komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi. Bölgede huzur ve güven ortamını bozmaya çalışan teröristlere geçit vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

BARIŞ PINARI HAREKATI NE ZAMAN BAŞLADI?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 9 Ekim 2019’da Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü PKK/YPG unsurlarını temizlemek ve bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekatı’nı başlattı. Harekat kapsamında Tel Abyad ve Resulayn ilçeleri ile çevre köyleri teröristlerden arındırıldı. Harekatın başından bu yana binlerce terörist etkisiz hale getirildi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

SIRAÇ ASLAN’DAN MHP MALATYA VEKİLİNE ZİYARET

DEPREMZEDENİN KONTEYNERİ SOYULDU

ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN KADIN İŞÇİ YARALANDI

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEKLERİ GÜNCELLENDİ

ADIYAMAN’DA NİSAN AYINDA 34 BİN 154 KİŞİ UÇAK YOLCULUĞUNU TERCİH ETTİ

SAMSAT’TA EDEBİYAT GÜNLERİ YAPILDI