Son Dakika: Konya’da Eğitim Uçağı Düştü

Son Dakika: Konya’da Eğitim Uçağı Düştü

Son Dakika: Konya’da Eğitim Uçağı Düştü

07.04.2021 tarihinde saat 14.15’te Türk Yıldızları’na ait olan NF-5 eğitim uçağı Konya’da kaza kırıma uğradı. Olayda Pilot Yüzbaşı Burak GENÇCELEP şehit oldu.

Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda Türk Yıldızları’ndan NF-5 uçağı eğitim sırasında Karatay ilçesi yakınlarına düştü.

Uçağın düşüşünü gören vatandaşların ihbarıyla bölgeye çok sayıda sağlık, kurtarma ve güvenlik ekipleri sevk edildi.

Şehit Pilot Yüzbaşı Burak GENÇCELEP’in 1 yıldır Konya’da olduğu, İzmir’den geldiği, evli ve 2 çocuk babası olduğu biliniyor.

Cumhurbaşkanı’ndan Başsağlığı

Erdoğan; “Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum.” diyerek başsağlığı mesajı yayımladı.

MSB: “Başsağlığı ve Sabır Dileriz”

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın Kahraman Pilotu şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Milletimizin Başı Sağ olsun

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Ak Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet AYDIN; “Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Türk Yıldızları'na ait uçakta Şehit olan kahraman pilotumuza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan Açıklama

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim ALTAY “Şehrimizde icra edilen Anadolu Kartalı Tatbikatı kapsamında uçuş yapan askeri uçağın düştüğü yönünde bir bilgi ulaştı. Ekiplerimiz, sağlık ve arama kurtarma birimleri olay yerine intikal ediyor.” ifadelerine yer verdi.