Tarih: 11.07.2023 12:25

Sel felaketi sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den kritik çağrı

Facebook Twitter Linked-in

Deprem tahminleriyle gündeme gelen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Karadeniz'de etkili olan sel felaketi ve heyelan sonrası sosyal medya hesabından kritik bir çağrıda bulundu. Yaşanan baskınlara karşı etkin önlemler alınabileceğini söyleyen Görür, "Afet Bakanlığı kurulması" yönünde çağrıda bulundu. Karadeniz bölgesinde dünden itibaren etkili olan sağanak yağış birçok bölgede heyelan ve sele neden oldu. 11 noktada yol açma, su boşaltma ve temizleme çalışmalarının devam ederken 184 makine ve 296 ekip; yol açma, su boşaltma, temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan afetin ardından 'Afet Bakanlığı' çağrısını yinelerken dikkat çeken ifadelerde bulundu.

"CAN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAKTIR"

Mevcut teknolojik imkanlarla bu tür afetlerin önüne geçilebileceğini ifade eden Görür, "Zonguldak dahil Karadeniz Bölgesinde sel ve heyelan büyük zarar veriyormuş. Bugünkü teknoloji ile deprem, heyelan ve su baskınlarına karşı etkin önlemler alınabilir.

Çare afet dirençli kentlerdir (deprem, sel, heyelan, vb). Vakit geçirmeden bir AFET BAKANLIĞI kurulmalıdır. Liyakatlı kadrolarla kurulan, belli bir bütçesi olan, belirli plan ve hedefleri olan bu bakanlık ülkemizde insanlarımızın can güvenliğini sağlayacaktır. Sevgiyle" dedi.


 

 

 

 

Prof. Dr. Naci Görür

 

@nacigorur

 

Zonguldak dahil Karadeniz Bölgesinde sel ve heyelan büyük zarar veriyormuş. Bugünkü teknoloji ile deprem, heyelan ve su baskınlarına karşı etkin önlemler alınabilir. Çare AFET DİRENÇLİ KENTLERDİR (deprem, sel, heyelan, vb). Vakit geçirmeden bir AFET BAKANLIĞI kurulmalıdır. Liyakatlı kadrolarla kurulan, belli bir bütçesi olan, belirli plan ve hedefleri olan bu bakanlık ülkemizde insanlarımızın can güvenliğini sağlayacaktır. Sevgiyle




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —