Tarih: 09.05.2024 10:09

ŞEFAF BELEDİYECİLİKTE İLK ADIMI ATTI

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanı Reşit Alkan, belediye meclisiyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyı Besni tarihinde bir ilk olarak canlı yayınla halka açık şekilde gerçekleştiren Alkan, önceki yönetimin 2023 yılı borcunu da açıkladı. Toplamda 224 milyon liralık bir borç olduğunu söyleyen Başkan Alkan, yanlış ne varsa üzerine gideceklerini 37 bin Besni halkının hakkını sonuna kadar arayacaklarını söyledi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİKTE İLK ADIMI ATTI

31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Reşit Alkan belediye meclisindeki görev dağılımının ardından bir ilke imza atarak ilk belediye meclis toplantısını canlı yayınla gerçekleştirdi. Demokrasi ve şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde geçen toplantıda alınan kararlar anlık olarak kamuoyuyla paylaşıldı. Gündem maddelerine geçildiğinde Başkan Alkan muhalefet üyelerinin de görüş ve önerilerini alarak Besni’yi birlikte yönetecekleri mesajını verdi. Karşılıklı fikirlerin demokratik bir şekilde ortaya konulduğu toplantıda oylamaya sunulan her bir madde muhalefet partilerinin de desteği ile oy birliğiyle kabul edildi.

Öte yandan toplantının başında belediyenin içinde bulunduğu mali duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Reşit Alkan, önceki dönem Belediye Başkanı E. Mehmet Emre döneminde 2023 yılı içerisinde harcanan paraları ve borçları tek tek kamuoyuna açıkladı.

Borçları açıkladıktan sonra her bir alımı inceleyeceklerini dile getiren Alkan; “Tabi nereden ve nasıl teslim aldığımız çok önemli değil, yanlış bir şey varsa üzerine gideceğiz. Bunu daha öncede söylemiştim. Bununla alakalı üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yapacağız, 37 bin kişilik Besni halkının hakkını arayacağız” dedi.

ALKAN: BESNİ HALKINA NE YAPILACAKSA MUHAFELETİYLE, İKTİDARIYLA HEP BERABER YAPACAĞIZ

Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın meclis toplantısındaki açıklamaları ise şöyle; “Daha önceki meclis toplantımızda bir sonraki toplantımızı canlı yayınla yapalım diye bir karar almıştık. Şimdi de burada huzurlarınızda her zaman söyledim, yine söylüyorum, burada Besni halkına ne yapılacaksa muhalefetiyle, iktidarıyla hep beraber yapacağız. Yanlışımız varsa uyaracaklar, doğru yolda gidiyorsak da biliyorsunuz marifet iltifata tabidir bunu bizimle paylaşmalarını istiyoruz. Fikirlere, eleştirilere açığız. Tek gayemiz Besni, Besni’miz için doğru yol ne ise o yolda yürüyeceğiz. Biz Besni’ye olan sevdamızı yapacağız hizmetlerimizle ispat edeceğiz, bu hizmetlerimizle anılacağız. Onun için Besni için projesi olan kim olursa olsun gelsin bizimle paylaşsın. Biz elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız.  Tabi belediyeyi devraldık, Besni’mizin beklentileri çok, ama ilk başta çok fazla para harcamadan işte şire pazarı, kaldırımların kullanılması ve buna benzer bazı işleri yaptık. Bu memlekette kamuoyunun da bilmesini istediğimiz, tüm Besnili hemşerilerimiz için de aydınlatıcı bir bilgi olması hasabiyle birim amirlerimizden küçük bir not istedim”


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —