Tarih: 22.05.2024 18:27

SEECO PROJESİ HAKKINDA İŞ SAHİPLERİNE BİLGİ VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

SEECO Projesi  2. ve 3. çağrıları değerlendirme sonucunda eğitime hak kazanan girişimciler sosyal girişimcilik ve satış konularında bölgede en az 1 yıllık işletmesi olanlar için kapasite arttırma ve sosyal girişimci olma yolunda 22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde Adıyaman Perre Uygulama otelinde eğitimlerini alarak projelerini yazma imkanı buluyor.   Hibe faydalanıcıları iş planlarının değerlendirilmesiyle belirlenecek

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Dünya Bankası koordinasyonuyla, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen SEECO Projesi, Sosyal Girişimcilik odağında kadınların ve gençlerin sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesi ve toplumsal uyumun sağlanmasını amaçlar.

SEECO Projesi’nin hedefi, Türkiye’deki hedef bölgelerde yaşayan kadın ve gençlerin geçim kaynakları fırsatlarını iyileştirmektir. Proje, sosyal girişimciliği ve yerel topluluklara hizmet sağlayan yerel kurumları destekleyerek, kadınların ve gençlerin ekonomik faaliyetlere katılmalarına katkıda bulunacaktır.

 

Proje Öncelikleri:

Proje Bileşenleri: 

SEECO Projesi’nin hedefi, bölgedeki kadınlar ile gençleri yeni ve mevcut sosyal girişimleri kapsamında; eğitim, mentörlük, koçluk hizmetleri ve mikro hibeler ile desteklemek ve geçim kaynaklarını iyileştirmektir. 

Proje üç bileşen aracılığıyla uygulanacaktır: 

 

Bileşen 1: Kadınlar ve Gençler için Sosyal Girişimcilik ve Hibeler

Sosyal girişimciliği desteklemeye yönelik faaliyetlerin finanse edilmesi, girişimlerin geliştirilmesi ve hızlandırılması aşamalarına yönelik hibelerin sağlanması, iş kurmaya yönelik desteklerin verilmesi; mentorlük ve koçluk hizmetlerinin verilmesi amacı ile 3.000 Avrodan 25.000 avroya kadar destek verilmektedir.

Bileşen 2:Sosyal Girişimcilik Merkezleri ve Geçim Kaynağı Tesisleri

Sosyal girişimciliğe yönelik kapasite geliştirmek ve sosyal uyum faaliyetlerini kolaylaştırmak, katılımcılığı artırmak için girişimcilik merkezleri, hızlandırma merkezleri ve atölyeler gibi tesisler kurulmaktadır.

Bileşen 3: Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi ve Proje Yönetimi

Sosyal girişimcilik alanında yerel kurum ve kuruluşların mevcut kapasitelerinin artırılması ve kurumsal yapılarının güçlendirilmesi hedeflenmektedir. 

Proje Ortakları

Proje, 5 Kalkınma Ajansının görev bölgesinde bulunan 11 ili kapsamaktadır. Projede yer alan Kalkınma Ajansları ve uygulama ortakları:

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —