Tarih: 28.09.2022 14:52

D2 TV KÖMÜRCÜLER SİTESİNDE

Facebook Twitter Linked-in

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, Kış artık geliyor. Kış demek ısınma demek. D2 TV’ i olarak mikrofonlarımızı Oduncular-Kömürcüler sitesindeki Kömürcülerle konuştuk.

Kömür satıcıları, Kömür almanın en uygun zaman olduğunu ifade ederken, aynı zamanda ise Döviz kurundan dolayı yaşanan gelişmelerden ötürü Kömür fiyatlarında artış olduğunu ifade ediyorlar. Kömürcüler Kömür ’ün yurt dışı ithal ettiklerinde vurgulamaktalar.

Yerli Kömür

Yerli Kömürle ile ilgili Amasya’dan getirdiklerini, Ege’den getirdiklerini ifade ediyorlar. Konum olarak da en yakın noktanın Şırnak olduğunu Şırnak Kömür ’ün kendilerine verilmediğini satışını olmadığını ifade ediyorlar. Satışın olması için Resmi makamlara başvuru yaptıklarında dile getiriyorlar. Şırnak ‘da 2 tane Kömür Ocağının bulunduğunu. Bu Ocaklarında çıkarmış oldukları Kömürleri ise devlete sattıklarını Şırnak'ta ki Kömür Ocaklarından bilgi edindiklerini ifade ediyorlar.

Devletin Ocaklardan Kömür ’den alıp halka satması, Kömürcülerde rahatsızlığa yol açmakta. Duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —