GÜNDEM 6.04.2022 15:48:21 0

MİLLETVEKİLİ TUTDERE: DEMOKRASİYİ ORTADAN KALDIRAN UYGULAMALAR AVUKATLIK MESLEĞİNİ ÇEKİLMEZ HÂLE GETİRDİ

MİLLETVEKİLİ TUTDERE: DEMOKRASİYİ ORTADAN KALDIRAN UYGULAMALAR AVUKATLIK MESLEĞİNİ ÇEKİLMEZ HÂLE GETİRDİ

MİLLETVEKİLİ TUTDERE: DEMOKRASİYİ ORTADAN KALDIRAN UYGULAMALAR AVUKATLIK MESLEĞİNİ ÇEKİLMEZ HÂLE GETİRDİ

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında antidemokratik uygulamaların, demokrasiyi ortadan kaldıran uygulamaların mesleğini icra eden avukatları görevini yapamaz hâle getirdiğine vurgu yaptı.

Yaptığı Genel Kurul konuşmasında Avukat meslektaşlarının Avukatlar Günü’nü kutlayan Milletvekili Tutdere, avukat mesleğinin önündeki engelleri kaldıracak gerekli çalışmaların yapılması için iktidara çağrıda bulundu.

İktidarın Antidemokratik Uygulamaları Mesleğini İcra Eden Avukatları Görevini Yapamaz Hâle Getirdi

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında iktidarın hukuku ve demokrasiyi ortadan kaldıran antidemokratik uygulamalarının avukatlık mesleğini çekilmez bir hâle getirdiğini dile getiren Milletvekili Tutdere, “TBMM Genel Kurulu’ndan bütün meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyorum. İktidarın hukuku ve demokrasiyi ortadan kaldıran uygulamaları, yargıda liyakatin ortadan kaldırılmış olması hayatı ve mesleği avukatlar için çekilmez bir hâle getirmiştir. Uygulamalardaki antidemokratik uygulamalar mesleğini icra eden avukatları görevini yapamaz hâle getirdi.” dedi.

Şartlar ne kadar ağır olursa olsun Avukatların bütün zorluklara rağmen görevlerini yerine getirdiklerini vurgulayan Milletvekili Tutdere, “Ekonomik zorluklar, avukat sayısının hızla artmış olması, enflasyon karşısında CMK ve adli yardım ücretlerinin erimiş olmasına rağmen bağımsız savunmanın temsilcileri olan avukatlar, ülkemizin her yanında hak, demokrasi ve hukuk mücadelesini sürdürüyorlar. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, Avukatlar bütün zorluklara rağmen görevlerini yerine getirmeye devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Bağımsız ve Serbest Çalışan Avukatların Meslekleri Önündeki Engelleri Kaldırın

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında bağımsız ve serbest çalışan avukatların meslekleri önündeki engelleri kaldırılacak gerekli çalışmaları yapılması için iktidara çağrıda bulunan Milletvekili Tutdere, “Buradan iktidara açıkça çağrı yapıyorum. Bağımsız ve serbest çalışan avukatların mesleklerin önündeki engellerin kaldırılması için gerekli çalışmaları yapın. Kamu avukatlarının ücret adaletsizliğini giderin” şeklinde konuştu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş