METROLOJİ UYARDI

METROLOJİ UYARDI

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen yoğun kar yağışı sebebiyle Meteoroloji, 26 il için "turuncu" ve "sarı" kodlu uyarılarda bulunuyor.

Kar Kapıda, Meteoroloji'den Uyarı Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelindeki hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Batı ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 26 il risk altında. İşte detaylar ve alınması gereken önlemler...

Hava Durumu: Ülke Genelinde Yağışlı Hava Bekleniyor

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, ülkenin geneli parçalı ve çok bulutlu bir havayla karşı karşıya. Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgeleri ile Ege'nin kuzeyi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun doğu kesimleri ve Eskişehir çevrelerinde yağışlar görülecek.

Yağış Türleri ve Güçlü Yağış Beklenen Bölgeler:

Kıyılarda yoğun yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyı illeri ile Hakkari, Şırnak ve Siirt ile Van'ın güney çevrelerinde ise yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

 

Uyarılar ve Riskli İller:

Bolu, Hakkari ve Şırnak için "turuncu" uyarı yapılırken, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Giresun, Kars, Kastamonu, Mardin, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli, Van, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için "sarı" uyarıda bulunuldu.

Sıcaklık Değişiklikleri:

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren azalması ve ülke genelinde mevsim normalleri altına düşmesi bekleniyor. Vatandaşlar, hava durumu uyarılarına dikkat ederek gerekli önlemleri almalı.