Tarih: 24.04.2023 11:35

KÂHTA AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATINDAN CHP’ ye ÇAĞRI

Facebook Twitter Linked-in

Huzurumuza kast edenleri buyurun birlikte çıkaralım…

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’NUN Adıyaman ziyareti esnasında yaşanan bir takım yanliş anlamalardan dolayı konunun açığa çıkması ilimizin huzurunu bozanların deşifre edilmesi için KanaL A2 TV ekranlarından Canlı yayınlanan Gazeteci M.Tevfik PARLAK, Hatice AKGÖZ VE AGC Başkanı Zeki DİŞKAYA’nın katıldığı programda her şey apaçık konuşuldu. Gerçeğin ortaya çıkması için ilgili herkese söz verildi. İlk olarak Kâhta chp İlçe Başkanı AV.Nejet GÜL Telefonla bağlanıp Soruları yanıtladı. Özetle Genel başkanımzın miting güvenliği sağlanmadığı yeterli güvenlik tedbirlerini alınmadığı yol üstündeki AK parti seçim karargâhında saldırı olduğu miting alanımızda Akparti Bayrağı açıldığını ifade etti.

Kâhta Akparti ilçe Başkanı Osman ÇETİNKAYA ile yapılan görüşmede:

ÇETİNKAYA: Büyük bir komployla karşı karşıyayız üç oy için ilçemizin huzurunu kaçırmaya çalışan birileri var. Şöyle ki, CHP mitingi esnasında Mustafa ÇELAHİR (3 AY ÖNCEKİ İLÇE BAŞKANI) bey Telefonla aradı miting alanında bir Akparti bayrağının açıldığını bununda sıkıntıya sebep olduğunu söyledi. Bunun üzerine yanıma iki arkadaş alarak miting alanına gittim miting alanındaki Bayrağımızı topladım, bayrağı açan çoçuklarıda araça koydum, ve bu çoçukların yaşları 8 ve 10 yaşlarında olduğunu bu bayrağı kim verdi kim açtırdı sorusuna çoçuklar korkarak bizi 2 ablaydı ve bize verdi para da verdi kim olduklarını tanımıyoruz Dediler Bayrağı ve çoçukları alarak uzaklaştık. Bir diğer konu’da Sayın KILIÇDARĞLU’NUN İlçemize gelip miting yapacağı belli olduktan sonra. Emniyet protokol müdürü ile görüştüm, Eğer sakıncası yoksa Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza karahğahın önünden geçerken  beş dk konvoy durabilirse Akparti adına bayram şekeri ve kolonya ikram etmek isterim dedi.

Birde güvenliğin açısından Emniyete rica ettim. Herhangi bir sıkıntı olamaması için karargahımızın önündeki Kahta ‘giriş yolundan değil de bitişik yolda Sayın Cumhurbaşkanı Adayımızın geçmesi için tedbir alınmasını talep ettim. Çünkü bizim karahgata seçim çalışması için her an yüzlerce partilimiz bulunmaktadır. biz sayın cumhurbaşkanı adayımızı beklerken bir de baktık yüzlerce kişi (görüntülerde mevcut) chp miting alanında bize doğru yürüdüklerini, slogan attıklarını, hakaret ettiklerini gördük. bunların olay çıkarmak niyetinde olduklarını anladık. Buna karşılık Tedbiren karahgahımıızn önünde yol boyunca etten duvar ördük. Bizim partilileri kontrol etmek bir olay çıkmamasına engel olmak için tedbir aldık. ilerdeki petrol’ e kadar yürüyen bu kalabalık  ordan dönerek karahgahın önünden miting alanlarına slogan ata ata Cunhurbaşkanı adayımıza hakaret ede ede gittiler. Bu arda gelen bir araç’da Sayın TUTDERE’nin bir arkasında araç vardı bu araçlar orda durdu. Sayın TUTDERE gayet kibar bir şekil de bizlerle konuşurken arkasındaki araç’da bulunanları camı açarak partilere küfür ettiğini bunun üzerine bir genç’ cin Araç’a tekme attığını gördüğümüz de müdahale ettik konu kapandı. Dedi

Sahabe de olan hadisenin aslı şudur:Bizde sonradan öğrendik’ki Sahabeyi projelendiren finans sağlayan zamanın İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Rahmetli Kadir TOPPAŞ’ dır son seçimlerde .İBB CHP Alınca sahabenin bütün ödeneğini kesti.ve sahabenin külliyenin yapısı durdu.Sayın KILIÇDAROĞLU’NU külliye’ geleceğini duyan 2 tane köylü küllüye de Sayın KILIÇDAROĞLU’LA görüşmek istediğini beyan edeler ancak kılıçdaroğlu’nun korumalı buna izin vermediğini.ve bir koruma köylüye dirseğiyle uzaklaştırmak isteyince köylüde ben genel başkanla görüşmek istiyorum diye bağırınca çıkan itiş çakışları bir saldırı var gibi lanse ettiler dedi. Ve CHP ilçe başkanına çağrıda bulundu eğer kahta’nın Adıyaman’a insanlarının huzurunu düşünüyorsanız buyrun gelin birilikte cumhuriyet savcılığına gidip şikâyet edelim bütün komployu ve tahriki yapan kimse ortaya çıkarsın dedi.

BU çağrıyı ilettiğimiz CHP Kâhta ilçe başkanı neşet GÜL: ise bizim Akpartiy’le aynı karede olmamız uygun değildir, biz yasal haklarımızı kullana biliriz diye cevap verdi.

AGC Başkanı zeki DİŞKAYA ise: Adıyaman ‘ın huzurunun barış ve kardeşliğinin her partinin üstünde olduğunu buna kimsenin zarar vermeye hakkının olmadığını Kahta daki hadisenin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için bugün hem CHP HEM Akpari ilçe Başkanlarımza televizyonda söz hakkı verdiğimizi bu konun selameti için Kahta Akparti ilçe başlkanı Osman ÇETİNKAYA’NIN buyrun CHP gelsin birlikte cumhuriyet savcığına şikayet edelim birlik içinde hareket edelim konun bütün detaylarıyla araştırılsın ve ortaya çıkarılsın çağrısını çok önemli buluyorum ve CHP KAHTA ilçe teşkilatında yine bu çağrıya olumlu yanıt vermesini kamuoyu adına bekliyoruz dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —