GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
GÜNDEM 27.04.2024 16:03:00 0

İRAN CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkenin nükleer ve savunma doktrininde nükleer silah üretimine yer olmadığını vurgulayarak liderleri Ayetullah Ali Hamaney'in fetvasına atıfta bulundu.

İRAN CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkesinin nükleer silah üretimi konusundaki tutumunu açıkladı. Reisi'nin açıklamaları, liderleri Ayetullah Ali Hamaney'in nükleer silah üretimini yasaklayan fetvasına dayanıyor.

Nükleer Silah Üretimine Karşı Tutum

İran Cumhurbaşkanı Reisi, başkent Tahran'da düzenlenen bir fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin nükleer silah üretimine karşı tutumunu net bir şekilde belirtti. Reisi, nükleer ve savunma doktrinlerinde nükleer silah üretimine yer olmadığını vurguladı.

Ekonomik Yaptırımlara Karşı Dayanıklılık

Konuşmasında, uluslararası katılım seviyesinin İran ekonomisine yönelik yaptırımların etkisiz olduğunu gösterdiğini belirten Reisi, ülkesinin ekonomik olarak dayanıklı olduğunu ve yaptırımların başarısız olduğunu ifade etti.

Nükleer Teknolojinin Sivil Amaçlarla Kullanımı


Reisi, nükleer teknolojinin sivil amaçlarla kullanıldığını ve bundan sonra da aynı şekilde kullanılacağını vurguladı. İran'ın nükleer programının barışçıl amaçlarla yürütüldüğünü ve uluslararası anlaşmalara uygun olduğunu dile getirdi.

Liderin Fetvası ve İddiaların Yanıtı

Reisi, liderleri Ayetullah Ali Hamaney'in nükleer silah üretimini yasaklayan fetvasına atıfta bulunarak, bu fetvanın ülkenin nükleer politikasını belirlediğini vurguladı. Ayrıca, İran'ın nükleer silah üretebileceğine dair ortaya atılan iddialara da yanıt verdi ve bu iddiaların temelsiz olduğunu belirtti.


Anahtar Kelimeler: CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ADIYAMAN’DA 120 İNŞAAT İŞÇİSİ GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANELİK OLDU

MALATYA’DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEMEYE EL KONULDU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE ENGELSİZ KÜTÜPHANE BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

OTOMOBİL İLE TIR’IN KARIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

VALİ VAROL’DAN ESNAF ZİYARETİ

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BAĞIMSIZLIK ŞUURUYLA YETİŞEN GENÇLERİMİZE EMANETTİR