Gergerliler Federasyonundan Adıyaman tanıtım günleri

Gergerliler Federasyonundan Adıyaman tanıtım günleri

İlkini Adıyaman Valiliği tarafından İstanbul Feshane’de organize edilen ve tüm Adıyaman menşeli derneklerin katılım sağladığı Adıyaman tanıtım günleri 3. kez Adıyaman Federasyonu tarafından organize edileceği söyleniyor.

Merkezi İstanbul’da bulunan Gergerliler Federasyonundan Adıyaman tanıtım günlerine tepki geldi. Dernek yaptığı basın açıklamasında,” Harabe olmuş bir şehirde, acılar taze iken, birçok ihtiyaç var iken tanıtım günleri düzenlemek Adıyaman üzerinden rant, çıkar ve siyasi nüfuz sağlamaktır” denildi.

Federasyon başkanı Av. Ali Acar imzalı basın açıklamasından satır başları şöyle:

Dün 24/10/2023 tarihinde toplanan federasyon yönetimi aşağıdaki metni kaleme almış ve tüm kamuoyunun bilgisine sunma ve aydınlatma gereğini duymuşlardır.

İlkini Adıyaman Valiliği tarafından İstanbul Feshane’de organize edilen ve tüm Adıyaman menşeli derneklerin katılım sağladığı Adıyaman tanıtım günleri 3. kez Adıyaman Federasyonu tarafından organize edileceği söyleniyor.

Bizler Adıyaman Gergerliler federasyonu (ADIGER-FED) olarak başından beri ortaklaşa organize isteğimizi, iletmemize rağmen, Adıyaman federasyonu isim hakkı bizde denilerek, bu haklı talebimiz red ediliyor.

Oysa İstanbul’da 100 yakın Adıyaman adına faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu var.

Halkımızı içermeyen bu büyük etkinliğinin içeriğini, konusunu ve tarihini ancak ilan edildiğinde haberdar olabiliyoruz. 

Hepimiz Adıyaman söz konusu olduğunda en az onlar kadar sorumlu ve en az onlar kadar sevdalıyız. Bilgilendirme ve istişareden yoksun; tekçi yaklaşımla alınan kararların Adıyaman’ı büyütmediğini olsa olsa küçülteceğini görüyor ve biliyoruz. 

Adıyaman varlığında söz sahibi 100 yakın derneği görmezden gelen, federasyon olarak bizi yok sayan, asrın felaketini yaşayan Adıyaman ilimizin sorunlarına ışık ve çözüm aramayan bir kurumun Adıyaman’ı biz temsil ediyoruz denilerek, Adıyaman Tanıtım günlerini organize etmelerini kabul etmiyoruz.

Bizi biz eden değerleri keyfi ve istikbali için yorgan yapanları kabul etmiyoruz.

Huzurun ve barışın kenti ismi ile özdeşleşen ilimiz, asrın felaketi ile harabe olmuşken, temel yaşam ihtiyaçları; barınma, gıda, giyinme ve temiz suya ulaşmada ciddi sıkıntılar varken; enkazların yerde, acıların taze olduğu bir zamanda buna dair bir gündem ve çözüm çabaları gerekirken, birilerinin Adıyaman adı üzerinde rant, çıkar ve siyasi nüfuz hesapları yaparak ADIYAMAN’ı küçük düşürmelerini ve TANITIM GÜNLERİ yapmalarını kabul etmiyoruz.

Bu açıklamalar ışığında Adıyaman Gergerliler Federasyonu (ADIGER-FED) olarak tanıtım günlerine katılmıyor ve boykot ediyoruz.  Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederiz.” İfadelerine yer verildi. ŞEHİRDE BU HAFTA