GÜNDEM 23.11.2022 11:39:07 0

Gerger Bu Dönem Devlet Yatırımlarının Merkezi Oldu

Gerger Bu Dönem Devlet Yatırımlarının Merkezi Oldu

Gerger Bu Dönem Devlet Yatırımlarının Merkezi Oldu

Gerger'de altyapısından üst yapısına, sosyo ekonomik alanlarlan, sosyal tesis alanlarına kadar bir çok alanda ki çalışmalar son hız devam ediyor. Yıllardır yatırım bekleyen ilçe, tüm yatırımlara tek dönemde kavuşuyor. Yapımı devam eden yatırımlar:

1:Gerger-Narince arası yol. Virajları ile meşhur olan yol da, neredeyse virajsız bir yol yapmak için, ekipler gece gündüz çalışıyor. Bir çok yeri yeni bir güzergahtan geçeçek yolda 5 tane köprü ve bir çok noktada menfezde bulunuyor. Bittiğinde mevcut yolun yaklaşık 2 katı genişliğinde olacak yol ile birlikte, ilçe halkı yıllardır çektiği sıkıntıdan sonra rahat bir nefes alacak.

2: Tekstilkent yapımı büyük oranda tamamlandı. Gergerin ilçe dışında faaliyet gösteren tekstilcilerinin yatırımları son dönemde Adıyaman başta olmak üzere bu bölgeye yönelmiş durumda. Bu durumdan yararlanmak isteyen Gerger, işte bu anlamda yeni bir tekstilkent merkezi kurarak, yatırımcıları ilçeye çekecek. 2023 yılında faaliyete girecek tekstilkent, tamamlandığında 500-600 kişilik bir istihdam sağlanacak.

3: Altyapı çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık kırk yıldır altyapısı değişmeyen ilçe, hem kanalizasyon hem su hatlarının tamamında yenileme çalışması yapıyor. Yeraltı hatlarının tamamen döşeme işleri biterken, sadece bağlantı hatlarının bağlantısı kaldı.

4:Doğalgaz Gerger'e geliyor. Gerger'e bir büyük müjdede bu anlamda verildi. Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimato ile ilçeye 2023 yılında doğalgaz verilecek. Yer altı çalışmalarının hemen ardından doğalgaz hattı döşemeleri başlayacak.

5: Çarşı giydirme ve ışıklandırma yapılacak. Alt yapı çalışmalarının hemen ardından, çarşı merkezinde tüm dükkanlar tek tip ahşap giydirme yapılarak, ilçenin görüntüsü tamamen yenilenecek. Esenler Belediyesinin katkıları ile yapılacak düzenleme, Sultangazi Belediyesinin sunacağı katkı ile ışıklandırmalarda tamamıyla yenilenecek.

6: Park ve Çay Bahçeleri yapılacak. İlçe merkezinde birden fazla noktada, çay bahçesi, çocuk parkı yapılacak


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mustafa Kâhtalı (Kâhtalı Mıçe) İsmi Adıyaman Üniversitesinde Yaşatılacak

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı