GÜNDEM 8.07.2023 12:44:00 0

Gençlere Müjde! Ücretsiz seyahat imkanı

Gençlere Müjde! Ücretsiz seyahat imkanı

Gençlere Müjde! Ücretsiz seyahat imkanı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Seyahatsever projesinin bu yıl da devam edeceğini belirttiğini açıkladı.Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından bu yıl da devam edeceği belirtilen Seyahatsever projesinin 10 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını açıkladı. Projenin geçen yıl gençler tarafından büyük beğeniyle karşılandığını belirten Bakan Bak, geçtiğimiz yıl 325 bin gencin Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında ücretsiz konaklama imkanına kavuştuğunu ifade etti. 

Bu yıl da projenin gençler arasında büyük talep gördüğünü ve devam ettirme kararı aldıklarını belirten Bakan Bak, her ilde bir erkek bir kadın yurdunun 18-30 yaş arasındaki gençlere ücretsiz konaklama imkânı sağlayacağını açıkladı. İstanbul'da bulunan Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'nun bayan misafirlerin konaklayacağı bir yurt olarak belirlendiğini söyledi. 

Bakan Bak, gençlerin Türkiye'yi tanımasını ve kültürel kazanımlar elde etmelerini hedeflediklerini ifade etti. Proje kapsamında gençlere müze kartı da verileceğini belirten Bakan Bak, gençlerin şehirleri daha iyi tanıyabilmesi ve bütçelerine katkı sağlaması amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini vurguladı. 


Seyahatsever projesi ne zaman başlayacak? 

Seyahatsever projesi 10 Temmuz'da başlayacak ve 27 Ağustos 2023 tarihine kadar devam edecek. Gençler, başvurularını www.seyahatsever.gsb.gov.tr internet sitesi üzerinden veya Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 4440472 Alo GSB hattını arayarak yapabilecekler. En az 1 gün öncesinden başvuru yaparak konaklama tarihlerini belirterek rezervasyon yaptırabilecekler. 


 


 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş