KÖŞE YAZARLARI

KÖŞE YAZARLARI Haberleri
KÖŞE YAZARLARI 22.11.2021 08:41:39 0

Ekmek Lüks mü? Halk Ekmek Şart

Ekmek Lüks mü? Halk Ekmek Şart

Ekmek Lüks mü? Halk Ekmek Şart

Evet, ekmek artık lüks tüketim malları arasında.


Bugün Adıyaman gibi küçük bir şehirde bile ekmek 2 TL oldu ki eminim Ocak ayında 2.50 TL olacaktır. Çünkü Adıyaman’da ekmek fiyatları bölgedeki bütün şehirlerden aylar önce güncellenir. Misal Urfa'da ekmek hala 1.50 TL. Ama aylardır Adıyaman’da 2 TL. Neyse fırıncılar da tabii ki kendilerine göre haklılar. Sonuçta girdi fiyatları sürekli artarken zararına çalışacak halleri yok. Sonuçta evde bakmak zorunda oldukları aileleri var. Peki, ne olacak böyle mi devam edecek? Bu şehirde sadece ekmekle karnını doyuran insanlar var. Ekmek adeta lüks olmuşken bu kadar yoksul insan ne tüketecek?


Belki şehri idare eden yöneticiler farkında değil ama insanlar pazarlardan atık meyve, sebze toplayıp çocuklarını doyuruyor. Yerden toplamayan da en ucuzunu en kalitesiz olanını üç kuruş hesabı yaparak almak zorunda kalıyor.


Ve sofralarımızın vazgeçilmezi ekmek. Arkadaşlar ben sadece burada sorunlardan bahsetmiyorum çözüm de üretiyorum. Çözümün bir parçası olmak için inanın aylardır mücadele ediyorum.


Çözüm ne mi? Çözüm belediyenin bir an önce halk ekmek fabrikası kurması ve hızlı bir şekilde ucuz ve kaliteli ekmek üretmesinde. Sonuçta burası bir sosyal devlet. Sosyal devlet halkın refahını gözetler ve yoksul insanların da insan onuruna yakışır bir yaşam sürmeleri için destekler. Ben çöpten erzak toplayan insan görmek istemiyorum. Benim ağrıma gidiyor bu vaziyet.


Bugün bu şehirde yatağa yarı aç yarı tok giren her çocuğun, her annenin vebali ve sorumluluğu bu şehri yönetenlerdedir. Rahat bir şekilde yastığa baş koyamamanız gerekiyor sayın idareciler. Bu şehirde biri açsa suçlu sizsiniz. 


Bu şehirde 260 bin kişi yaşıyor. Artı 40 bin sığınmacı. Yani 300 binden fazla insan yaşamını sürdürüyor. 


Olmuyor anlıyor musunuz ? İnsanlar ekmek alamıyor, ekmekle kısılmaz ki kardeşim. Ekmeği nasıl kıssın insanlar? Bu şehirde en küçük aile 5 kişilik. Günde iki öğün ekmek alsalar ayda 600 TL’den fazla sadece ekmek giderleri var. Şuradan temel ihtiyaç listesini çıkarsam 3 bin TL cebe girmeden çıkıyor. Evet, bu şehirde asgari ücretle çalışabilecek iş bulabilmek gerçekten lüks ötesi.

Konuyu daha fazla dağıtmadan diyorum ki Adıyaman Belediyesi’nin bir an önce geciktirmeden halk ekmek fırınını açmasını ve her mahalleye ekmek büfesi yerleştirmesini, bu büfeleri de gazi ve şehit yakınlarına, engelli bireylere tahsis ederek istihdam oluşturmasını talep ediyorum bir vatandaş olarak. Hatta halk marketler açıp temel tüketim ihtiyaçlarının bu marketlerde uygun fiyata satılmasını istiyorum. Bu şehrin insanları her şeyin en güzeline layık çünkü.


Bedava verin demiyorum. Bakın ben bedavaya karşı bir insanım. Hiç kimseye hiçbir şeyi bedava vermeyin. İnsanları dilenciliğe alıştırmayın. Kimsenin onurunu kırmadan, incitmeden bırakın insanlar parasıyla ihtiyaçlarını karşılaşın.


Son kez tekrar ediyorum. Halk Ekmek ve Halk Market bu şehir için şart. Bırakın maddi durumu yetersiz olanlar buralardan alışverişini yapsın. Maddi durumu elverişli olan zaten buralara gitmeye tenezzül dahi etmez. Halk için belediye hizmeti lütfen…


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ADIYAMAN’DA 120 İNŞAAT İŞÇİSİ GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANELİK OLDU

MALATYA’DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEMEYE EL KONULDU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE ENGELSİZ KÜTÜPHANE BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

OTOMOBİL İLE TIR’IN KARIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

VALİ VAROL’DAN ESNAF ZİYARETİ

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BAĞIMSIZLIK ŞUURUYLA YETİŞEN GENÇLERİMİZE EMANETTİR