GÜNDEM 4.08.2023 09:34:00 0

Devletten ev kadınlarına müjde! 17 bin TL ödenecek

Sosyal Güvenlik Kurumu sisteminde yapılacak reformlarla ev kadınlarına ve annelere emeklilik yolu açılacak. Meclis'e sunulması planlanan torba yasayla, SGK'ya başvuran kadınlara prim desteği verilecek. Ev kadınları aylık 2.861,68

Devletten ev kadınlarına müjde! 17 bin TL ödenecek

Emeklilik sisteminde yapılacak düzenlemeyle kadınlara emeklilik yolu açılıyor. İsteğe bağlı sigortada devlet katkısı yükselecek. Bu düzenlemeyle, devlet yıllık 17.170 TL destek sağlayacak.

Meclis tatile çıkmadan önce yasalaşan ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren torba yasa ile memurlara zam gelmişti. Hükümet 2. torba yasanın hazırlıklarını sürdürürken emekliliği kolaylaştıracak adımların atılması gündemde. Bunlar arasında ev hanımlarına emeklilik geliyor.

 

DEVLET KATKI SAĞLAYACAK

Sistemde gerçekleştirilecek reformla ev kadınlarının ve annelerinin emekliliğinin yolunun açılması bekleniyor. Yeni düzenlemede isteğe bağlı sigorta yönteminden faydanılması bekleniyor. İsteğe bağlı sigorta ile vatandaşlar dışarıdan primlerini ödüyor ve borçlarını tamamladıktan sonra emekli olabiliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş