DUYURULAR 6.01.2023 17:28:41 0

CEZA İNFAZ KURUMLARINDAKİ KÜTÜPHANE FAALİYETLERİ

CEZA İNFAZ KURUMLARINDAKİ KÜTÜPHANE FAALİYETLERİ

CEZA İNFAZ KURUMLARINDAKİ KÜTÜPHANE FAALİYETLERİ

CEZA İNFAZ KURUMU KÜTÜPHANELERİ İÇİN KİTAP BAĞIŞ KAMPANYASI.

Ceza infaz kurumu kütüphanelerinde 1.330.000 adet yayın bulunmaktadır. 2022 yılında, hükümlü ve tutuklularca ceza infaz kurumu kütüphanelerinden 2.126.271 adet kitap ödünç alınmıştır.

Hükümlü ve tutuklular tarafından yeni ve güncel yayınlara ulaşmaları için 2021 yılında 'Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri Için Kitap Bagis Kampanyası' düzenlenmiş olup, 256.376 kitap toplanmıştır. Yayınevleri ve vatandaşların yoğun talebi üzerine yeniden kitap bağış kampanyasının yapılması kararlaştırılmıştır.

Protokol'ün imzalandığı günden bugüne kadar halk kütüphanelerinden toplam 600.960 adet kitap ödünç alinmiştir.

Ceza infaz kurumlarında temel eğitimden yükseköğretime, sosyal ve kültürel etkinliklerden iş ve meslek eğitimlerine, psiko-sosyal yardım programlarından manevi rehberlik eğitimine kadar birçok alanda iyileştirme faaliyetleri yürütülmektedir.

Bu itibarla, hükümlü ve tutuklu yoğunluğunun olduğu kampüs yerleşkelerinde kitaba erişim noktasında herhangi bir aksama yaşanmaması adına müstakil Adalet Halk Kütüphaneleri kurulması kararlaştırılmış olup 4 adet Adalet Halk Kütüphanesinin hazırlıkları tamamlanmış, 4 Adalet Halk Kütüphanesinin kurulma çalışmaları devam etmektedir.

Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla hazırlanan 'Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Iş Birliği Protokolu' 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanmıştır. Bu Protokol ile birlikte, hükümlü/tutuklular halk kütüphanelerindeki 17 milyon yayına erişim imkânına kavuşmuştur.

10.01.2023-15.02.2023 tarihleri arasında sürecek kampanyaya vatandaşlarımız ilçe merkezlerinde ve adliyelerde kurulacak stantlara kitap bağışı yapabileceklerdir.

Kargo yolu ile kitap bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız için Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu - İstanbul Yolu 13. Km. Hava Müzesi Karşısı No: 448 Şaşmaz/Yenimahalle/ANKARA adresinde kitap toplama merkezi oluşturulmuştur.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

MALATYA’DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEMEYE EL KONULDU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE ENGELSİZ KÜTÜPHANE BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

OTOMOBİL İLE TIR’IN KARIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

VALİ VAROL’DAN ESNAF ZİYARETİ

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BAĞIMSIZLIK ŞUURUYLA YETİŞEN GENÇLERİMİZE EMANETTİR

SIRAÇ ASLAN’DAN MHP MALATYA VEKİLİNE ZİYARET