Tarih: 23.01.2023 17:57

CANAN CEYLAN’dan TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ ÇALIŞTAY

Facebook Twitter Linked-in

Canan Ceylan Adıyaman Gazeteciler Cemiyetin de ziyarette bulundu. AGC Başkanı  Zeki Dişkaya’yla tarım ve hayvancılıkla ilgili sohbette bulundu işte o sohbetten bir kesit:

Zeki Dişkaya: Evet Sayın ceylan hemşerimiz iş kadını kendisi Ankara’da ikametgah eder. Adıyaman’a bir çalıştay yapmak üzere  geldiklerini biliyoruz ama çalıştayın konusunu çalıştayın katılımcılarını hedef kitlenin olduğu bu çalıştayı neden yaptıklarını kendilerinden dinlemek istiyoruz. Canan Ceylan buyurun söz sizde.  

Canan Ceylan: Teşekkürler Zeki Bey. 28 ocak ta belediyenin konferans salonun da saat 14.00’da başlayacak olan çalıştayımız. Ankara Gıda Tarım Günleri Derneği’nin bir çalıştayı amacımız köylümüze, çiftçimize hayvancılık yapan ilimizdeki hemşerilerimize destek olmak amaçlı geliyoruz. Burada en önemli nokta Tarım ve Hayvancılıkta ciddi bir ismi olan 28 ülke de diplomat olan Birleşmiş Milletler de 12 ülke de söz sahibi olan ve Birleşmiş Milletlerin Türkiye modaretörü yetkilisi bir konuşma yapacak. Sayın Eşref Soysal ve biz ve bir hocamız da katılacak Harran Üniversitesi’nde bir hocamız katılacak buradaki amacımız ne aslın da hayvancılığı, tarımı ve gıdayı yetkin ellerden aktarıp bugüne kadar yapılan işlemler de yapılan hatlardan dolayı bereketin olmadığını görüyoruz yani çiftçimiz çalışıyor uğraşıyor emek veriyor ama yılın sonun da eline aldığı mebla çok düşük olduğu için bir faydasını göremiyor. Biz burada ekimin nasıl yapıldığını nasıl yapılması gerektiği konusunda ve gıdanın nasıl yetiştirilip son kullanıcıya getirilmesi aşamasındaki çalışmaları anlatacağız.  Ama asıl büyük amacımız ne Ankara’nın bakanlığın verdiği bizim devletimizin verdiği haklardan faydalanmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunacağız yani KOSGEB’ini anlatacağız kırsal kalkınmayı anlatacağız, hayvancılığı anlatacağız ve devletimizin ciddi hibe ve desteklerinden emeklerinden bahsedeceğiz. Ankara ile Adıyaman arasında bir köprü kurduk o köprü de biz elçiyiz ben de Adıyaman kızıyım sizin kızınızım ve Adıyaman’ımın artık önce üret sonra tüket sloganıyla çıktığımız durağımız Adıyaman bizim için önemli bir nokta hassas bir konu da en büyük yatırımları buraya sağlamakla alakalı hayvancılık ve tarımla alakalı gıdayla alakalı ciddi çalışmalar yapacağız. Halkımızı aydınlatacağız inşallah başarılı olabiliriz. Bütün halkımız davetli ve bu konuyla ilgili muhtarlarımızı köy muhtarlarımızı ziraat odalarımızı hayvancılıkla ilgili uğraşan dostlarımızı, arkadaşlarımızı herkesi bekliyoruz ama en çok gençlerimizi bekliyoruz. Çünkü gençleri çok ilgilendiriyor. Hayvancılık denince gençler bir adım iki adım gerideler. Aslında çok ciddi olanakları olan bir çalışma sitili sergilerlelerse bir planlı programlı işler yaparlarsa o zaman ileriye yönelik onlar daha güçlü adımlarla çıkacaklar ve sıkıntı ve de üretim yok sıkıntı var neden? Hayvancılıkta çünkü üretim yok insanlar mazot pahalı, yem pahalı diye büyük baş küçük baş demeden kesmeye başladılar. Bir süre sonra bu sıkıntıyı daha büyük yaşayacağız. Biz de buna el atmak istedik inşallah başarılı oluruz.

Zeki Dişkaya: Çok teşekkür ederiz Başkanım.

Canan Ceylan: Ben teşekkür ederim.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —