BÜTÜN GÖZLER MERKEZ BANKASINDA

BÜTÜN GÖZLER MERKEZ BANKASINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, yatırımcıların dikkatle beklediği bir gündem maddesi haline geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, yatırımcıların dikkatle beklediği bir gündem maddesi haline geldi. Özellikle döviz, altın ve borsa piyasalarını yakından etkileyen bu kararın ardından ekonomistlerin beklentileri de netleşmeye başladı. Kasım ayı TCMB faiz kararı ne zaman açıklanacak? sorusu, yatırımcılar ve ekonomi takipçileri arasında yoğun bir şekilde tartışılıyor.

 

Kasım ayı faiz kararı, ekonomik durumu yakından izleyenlerin gündeminde öne çıkıyor. Özellikle döviz kurları ve altın fiyatlarını etkileyen faiz kararı, Ekim ayında %35'e yükselerek 5 puan artmıştı. Peki, Kasım ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

FAİZ KARARI BU PERŞEMBE AÇIKLANIYOR

TCMB Para Politikası Kurulu, Kasım ayı toplantısını 23 Kasım 2023 Perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirecek ve faiz kararını o saatte açıklayacak.

Ekonomistlerin TCMB faiz kararı beklentilerine ilişkin yapılan AA Finans anketine göre, katılan 12 ekonomistin medyan beklentisi, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının 250 baz puan artırılarak %37,50'ye yükseleceği yönünde oldu.

EKİM’DE FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Ankete katılan ekonomistlerin beklentileri %37,50 ila %40 arasında değişiyor. Politika faizindeki değişikliğe dair ortalamaları ise %40,00 olarak öngörüyorlar.