Tarih: 30.07.2021 15:04

BÜTÜN MUHALEFET PARTİLERİMİZE HALKTAN GENSORU!

Facebook Twitter Linked-in

Bütün muhalefet partilerine soruyoruz. İktidar olursanız;

1-KKTC’nin bağımsız bir devlet olmasını savunacak mısınız?

2-“PKK terör örgütüdür” diyecek misiniz ve bitirilmesi için sürdürülen mücadeleyi devam ettirecek misiniz? PKK’nın siyasi kanadıyla gizli ya da açık ittifak yapacak mısınız?

3-Aleni PKK ve Kandil ile iç içe olan malum partiyle ilgili kapatılması sürecini ne yapacaksınız? Tutumunuz nedir?

4-Kuzey Suriye’de kurulmaya çalışılan Kürt devletini onaylıyor musunuz? Yoksa mevcut hükümetin politikasını bu konuda derinleştirerek devam mı edeceksiniz?

5-4 ayaklı bir Kürt devleti ABD tarafından kurulmak istendiği 1. ayağının Kuzey Irak’ta kurulduğunu, 2.ayak Suriye, 3. ve 4. ayaklarının zamanla kurulma planına karşı duruşunuz tavrınız nedir? Yol haritanız nedir?

6-Akdeniz’de, Karadeniz’de, Kıbrıs açıklarında yeraltı doğalgaz petrol aramalarına devam edecek misiniz? Yoksa bırakıp çekilecek misiniz?

7-Bay BİDEN dedi ki: “Türk muhalefetini her anlamda destekleyeceğiz ve iktidar yapacağız.” Bu söylem sizi mutlu mu ediyor? Yoksa rahatsız mı ediyor? Anlaşılır biçimde açıklar mısınız?

8-Kurulmaya çalışılan Türk Birliği ile ilgili yol haritanız nedir?

9-Ege’de 12 mil ile ilgili düşünceniz nedir?

10-FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini doğrular mısınız? Açık ve net hala devam eden FETÖ tehlikesi var mıdır? FETÖ ile ilgili plan ve düşünceniz nedir?

11-S400 alımını onaylıyor musunuz?

12-Türk basınından bir kesimin ABD kaynaklı aldığı fonlanmasına bakışınız ve de tavrınız nedir, ne olacaktır?

13-Ayasofya ibadete açıldı. Bu sizi memnun mu etti yoksa iktidarınızda farklı bir adım mı atacaksınız?

Evet. Halk adına, cumhur adına, millet adına bütün muhalefet siyasi partilerine çağrımızdır. Bu soruların cevaplarını sizlerden net olarak duymak istiyoruz. Deyin görüşlerinizi ki bu millet ne yapacağını bilsin. Ona göre sizi iktidar yapsın. Muğlak ifadelerle değil net ifadelerle yanıtlarınızı bekleriz.

Zeki DİŞKAYA

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —