Tarih: 16.06.2022 18:30

BU DURUM HAYRA ALAMET DEĞİL BEYLER!!!

Facebook Twitter Linked-in

Halkın arasına indiğimizde halkın burnundan soluduğunu ve artık dayanma gücünün kalmadığını görmek mümkün her şey almış başını gidiyor. Zam zam zam her şey 2 kattan başlıyor 5 katına kadar çıkan var. Üzüntü verici bir diğer husus devletin bazı kurumları ve odalar da aynısını yapmaya başlamış gibi.

Örnek verim bundan 2 sene önce silah ruhsat bölümünde bir cezanın kaldırılması için 3 bin TL istenmişti. Aynı ceza bugün 8 bin TL olmuş

Ticaret Sanayi Odası 1 taksiti 170 TL idi. Şimdi olmuş 400 TL. Mazot 30 TL kimse araca binemez olmuş. Marketler bomboş girilmez olmuş.

Sonuç şu Halk hayatından memnun değil. Bu zam zulmünden dolayı halk isyanlarda. Zengin servetine servet katıyor. Orta halli olanlar fukaralığın dibine doğru sürükleniyor.

Ülkemi yönetenlerden beklenti var.  Halkımdan çağrı var. Çok acil tedbir almak lazım.

Hükümetin bakanları koordineli olarak toplanacaklar, Serbest piyasa ekonomi adı altında halkın ezilmesine fırsat verilmeyecek kararlar alınmalıdır ve derhal uygulamaya konulmalıdır.

1-Akaryakıt fiyatlarının çiftçiye üreticiye taşımacıya 1 kalemde LT fiyatının 10 TL ye sabitlenmesi

2-Üreticinin mamulünün tarlada fiyatlarının takibi ve yüzde 15 üstünde kara fırsat verilmemesi bütün kalemlerde fiyatları % 75 düşürecektir.

3-Belediyelere olmadı valiliklere fiyatların günlük belirleme ve takip sorumluluğunun verilmesi.

4-Fırsatçılık yapanların ürettiklerine alternatif ucuz ithalat imkânının getirilmesi

5-Yüzbinlerce makam aracı furyasının sıfıra indirilmesinin sağlanması

6-Kamuda savurganlıkların bıçak gibi kesilip atılması

5-güven veren sonuç alan adımların halk tarafından hissedilmesi ve fiyatların dip yapmasıyla birlikte piyasaya güven gelecek ve dövizde orantılı olarak düşecektir.

Ne yapıp edip hükümetin deli adımlar atması piyasayı disipline etmesi ve halka nefes aldırması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bu enflasyonla, Bu zam furyasıyla olacak olan büyüme on kişiyi büyütür. Halkı ise eritir bitirir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —