BESNİ’DE BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 2. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

BESNİ’DE BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 2. OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

Besni BBP 2. Olağan Kongresini Gerçekleştirdi

Millet Bahçesi kıraathanesinde gerçekleştirilen BBP kongresine Mehmet Ateş tek liste halinde girdi.Kongreye BBP Adıyaman İl Başkanı Ömer Yelboğa, Adıyaman,Besni Alperen Ocakları Başkanı İsrafil Yalçın, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Güner, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hamdi Arslan, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Taşdemir, Merinos KSS. Başkanı Haci Arslan,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Ak Parti Belediye Başkan A. Adayı İsmail Sümer, Ak Parti Belediye Başkan A. Adayı Reşit Alkan, ve çok sayıda partili katıldı.

Divan başkanlığına Hasan Yavaş seçilirken, katip üyeliklerine ise Mehmet Tunç ve Nihat Dolaş seçildi. Divan kurulu seçiminin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile kongre başladı. Dilek ve temenniler bölümü ile devam eden kongrede konuşma yapan Mehmet Ateş konuşmasında; ''Değerli İl Başkanım, değerli divan kurulu, değerli ilçe başkanlarım, değerli başkan aday adayları, il genel meclis adayları, değerli hanımefendiler beyefendiler,  basın mensubu arkadaşlar sizleri en kalbi duygularımla ve muhabbetle selamlıyorum hepinize Büyük Birlik Partimizin 2. Olan kongresine hoş geldiniz diyorum. Öncelikle Hakkâri da Şehit Düşen kahraman askerlerimize Allahtan rahmet kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diler ve şehitlerimize Allahtan makamlarının ali olmasını dilerim. Sevgili Hazirun insan için değil insanlık için ortak davamız Filistin, er yada geç Allah izniyle özgürlüğüne kavuşacak ve Allah İsrailli kahredecektir. bu duygular içinde gün bir olmak, birlik olmak günüdür sen ben değil biz olma günüdür.

Saygıdeğer hazirun malumunuz önümüzde yerel seçim var bu süreci birbirimizi üzmeden, kırmadan saygı ve sevgi içerisinde bir şenlik havasında geçirmemizi diliyorum. Hangi Parti olursa olsun kazanan Besni’miz Milletimiz olsun.

Partimizin Kurucusu Şehit Genel Başkanımız Sayın Muhsin Yazıcıoğlu yolunda bir nefer olmaktan şeref duyuyoruz. Bu his duygular içerisinde ben zaferle değil seferle yükümlüyüm ben en iyisi olacağım demiyorum ama elimden gelenin en iyisini dava ve yol arkadaşlarımı ile beraber yapacağımızdan şüpheniz olmasın diyorum.

Her birinize kongremize bizi kırmayıp geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunarım''dedi.

Büyük Birlik Partisi Besni İlçe Başkanı Mehmet Ateş’’dedi. İlçe Başkanı Mehmet Ateş’in konuşmasından sonra BBP Adıyaman İl Başkanı Ömer Yelboğa konuşmasını gerçekleştirdi. Yelboğa konuşmasında; ‘’Siyasi Partilerin kıymetli İlçe başkanları Kıymetli yöneticileri kıymetli halkımız

Hanımefendiler ve Beyefendiler, Besni ‘2. olağan kongremize hoş geldiniz

Sizleri Selamların en güzeli olan Allah’ın Selami ile Selamlıyorum (Selamın Aleyküm) hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum.

Merhum Şehit Liderimiz Başbuğumuz yol başçımız Türk İslam davasının Savunucu lideri şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun 9 Ocak 1993’de kurduğu BBP’ nin Türk Siyasi tarihinde yerini almasıyla

TBMM’de daima meclisimizin ve Türk siyasetini ve halkının sigortası olmuştur. Bu şuurla kurulan partimiz kurulduğu tarihten itibaren partisinin değil Devletinin şahsının değil milletinin kendi davası değil Allah’ın davasını ön planda tutmuştur.

Bunun en güzel örnekleri 28 Şubat sürecinde namlusunu millete çevirmiş bir tanka asla selam durmam açıklamalarıyla milletimizin ve davamızın inananlarına ve halkımızın gönüllerine tercümen olmuştur. Bugünde aynı inancı aynı duruşu ve kararlılığa Kıymetli G.Baş. Mustafa  Destici ile devletimize ve milletimize kurulan Ekonomik, siyasi ve terör kumpaslarıyla devletimizi içten ve dıştan saran bu şer odaklarına karşı başta Sayın Cumhurbaşkanımız R.T.E Kıymetli Genel Başkan Sayın Devlet Bahçeli ve pek Kıymetli Sayın Genel başkanımız Mustafa Destici Bey yani Cumhur ittifakı olarak aynı kararlılığı ve hassasiyeti sürdürtmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle konuşmanın sonuna gelirken Besni ilçe Kongremizde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür eder en kalbi duygularımla muhabbetle selamlar Allah’ın Rahmeti ve Mağfireti üzerinize olsun hepinize saygılar sunarım’ ‘dedi.

Asil Üyeler; Mehmet Ateş, Ömer Çalım, Akif Ateş, Mehmet Seyhan, Hasan Karabudak, Mehmet Aydın, Ramazan Seyhan, Şükrü Yalçın, Mustafa Yalçın, Kadir Demir, Abuzer Doğan, Mustafa Eroğlu, Abdullah Gürel Emine Alkan, Mehmet Abaz şeklinde belirlendi.

Yönetim Kurulu yedek üyeler ise; Mustafa Abaz, Faruk Yalçın, Gülüstan Yalçın, Bedriye Gülay Alıcı, Bedriye Ateş olarak belirlendi.

Mehmet Ateş tek liste halinde girdiği ilçe başkanlığı seçimine başkan olarak seçildi.