GÜNDEM 2.10.2024 11:24:00 0

BESNİ’DE BEYAZ ALTIN HASADI BAŞLADI

Tarım açısından büyük bir potansiyele sahip olan Besni’de, pamuk hasadı heyecanı başladı. Besni’ye bağlı Çakırhüyük beldesinde yer alan Keysun Ovası’nda, bu yıl pamuk toplama işlemleri hızla devam ediyor.

BESNİ’DE BEYAZ ALTIN HASADI BAŞLADI

Keysun Ovası, Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olarak bilinirken, burada üretilen pamuk, bölgenin ekonomik yapısında önemli bir yer tutuyor. “Beyaz altın” olarak adlandırılan pamuk, lifiyle tekstil sektörüne, çekirdeğiyle yağ ve yem sanayisine, linteriyle kağıt sanayisine ve küspesiyle hayvancılık sektörüne ham madde sağlıyor. Bu durum, Besni’yi ülke genelinde pamuk üretiminde ilk sıralara taşıyor.

Pamuk hasadıyla ilgili olarak görüşlerini paylaşan Yılmazlar Tarım Biçerdöver Sahibi Mustafa Yılmaz, bu yılki verimle ilgili endişelerini dile getirdi. Aşırı sıcakların etkisiyle pamuk kozalarının istenilen ölçüde büyümediğini belirten Yılmaz, “Geçen yıl dönüme 600-650 kilogram verim alırken, bu yıl bu rakam 300-350 kilograma düştü. Bu yıl muhtemelen 30 bin dönüm alanda pamuk ekimi yapıldı,” dedi.

Pamuk hasadının bölge ekonomisine katkısının yanı sıra, çiftçiler için de büyük bir önem taşıdığı ifade ediliyor. Besni’nin tarım potansiyeli, bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlamaya devam edecek.


Anahtar Kelimeler: BESNİ’ BEYAZ ALTIN HASADI BAŞLADI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş