GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
GÜNDEM 26.02.2021 16:58:21 0

Belediyeden Haberimize Cevap Geldi

Belediyeden Haberimize Cevap Geldi

Belediyeden Haberimize Cevap Geldi

Adıyaman Köy Hizmetleri bahçesindeki kesilen ağaçlarla ilgili olarak Adıyaman Belediyesi’nden açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından 26 Şubat Cuma günü basına ‘Korkunç Katliam’ başlığıyla servis edilen haber metni üzerine cevabımız aşağıda yer almaktadır;

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, kısa süre önce ‘daha yeşil bir Adıyaman’ projesinin startını veren belediyemiz, son 2 ay içerisinde şehrin birçok noktasına 40 bin ağaç ve gül dikerek çevre bilincine olan önemini ortaya koymuştur. Şehrimizi yeşillendirmek için her fırsatı ve imkanı değerlendiren belediyemizin son projesi de ‘Mahalle Bahçeleri’ olmuştur.

Basına servis edilen ‘Korkunç Katliam’ başlıklı haberde bahsedilen Köy Hizmetleri Lokali bahçesindeki ağaçların kesim çalışmaları ile ilgili olarak da, ekiplerimiz tarafından burada yürütülen çalışmalar öncelikle mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin yazılı talebi üzerine gerçekleştirilmiştir.

Oldukça yaşlı olan ve yaşından dolayı eğilip kırılmak üzere olan bu ağaçların hem altından geçen insanlara tehlike oluşturmaması için, hem de trafikte kör nokta oluşturduğu için birçok kazaya sebebiyet vermesinden dolayı bu işlem gerçekleştirilmek zorunda kalınmıştır. İşlem gerçekleştirilmeden önce Orman ve Ziraat Mühendislerimiz tarafından ağaçların başka bir yere nakli seçeneği değerlendirilmiş ancak 8 ağacın yapısı ve yaşından dolayı bunun mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır. Mühendislerimiz tarafından tutanakla ağaçların kesilmesine karar verilmiştir.

Olayın basına intikal etmesinden sonra bir kez daha görüşlerini ifade eden Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ömer Aslan ve mahalle sakinlerinin talepleri üzerine yapılan bu çalışma ile vatandaşların olası bir kazadan korunduğunu belirterek, belediyemize bir kez daha teşekkürlerini iletmiştir.

Ayrıca imarda yol ve kavşak olarak geçen bu alandaki trafiği rahatlatmak için de burada hemen kavşak çalışmalarına başlanılmıştır.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; Çevre projeleri üzerinde hassasiyetle duran Belediye Başkanımız Sayın Dr. Süleyman KILINÇ’ın ‘halk odaklı hizmet’ anlayışı çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çalışmalarda basınımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın öneri, şikayet ve taleplerini de önemsiyoruz.

Çalışmalarınızda başarılar diler, şehrimizin sorunlarıyla ilgili özverinize teşekkür ederiz.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş