Tarih: 11.03.2021 16:06

BAŞKAN KILINÇ’TAN ‘İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’ MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

“Bir inancın eseri olan asırlık marşımız ilelebet var olacaktır”

Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve M. Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşı’nın bir inancın eseri olduğunu dile getirdi.

12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümünü kutlayan Belediye Başkanımız Dr. Süleyman Kılınç, İstiklal Marşı’nın şairi Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle andı.

Mesajına, İstiklal Marşı’nın bir inancın eseri olduğunu söyleyerek başlayan Başkanımız, şunları dile getirdi: “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan ve bundan tam bir asır önce kabul edilen İstiklal Marşımız, bir milletin inancının yazıya dökülmüş halidir. Milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti’nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtan milli marşımız, Türk milletinin inancının sembolüdür. Bu önemli günün yıldönümü vesilesiyle, İstiklal Marşımızın kabulünün asırlık yaşını kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.”

Belediyemiz 1921 Adet Fidan Dağıtacak

Adıyaman Belediyesi olarak İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla 12 Mart Cuma günü Demokrasi Parkı önünde İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 1921 yılına ithafen 1921 adet fidan dağıtacaklarını da söyleyen Başkanımız, bu şekilde böyle anlamlı günü yine böyle güzel bir kampanyayla süslemek istediklerini dile getirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —