BARO BAŞKANI DOĞAN;
'30 AĞUSTOS'U İYİ KAVRAMAMIZ GEREKİYOR'

BARO BAŞKANI DOĞAN;<br>

BARO BAŞKANI DOĞAN;
'30 AĞUSTOS'U İYİ KAVRAMAMIZ GEREKİYOR'

30 Ağustos Zafer Bayramı'na kutlamaları etkinliklerine katılan Adıyaman Barosu Başkanı Av. Bilal Doğan, D2 televizyonuna konuştu.

30 Ağustos'ta gerçekleştirilen zaferin büyük bir dehâ örneği olduğunu söyleyen Av. Bilal Doğan, şöyle konuştu:

Öncelikle büyük zafer'in 100'üncü yılının tüm Milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. 30 Ağustos Zaferi dünya tarihinde eşine az rastlanır çok büyük bir zafer. Milletin küllerinden adeta yeniden doğduğu, ülkenin düşman işgalinden kurtuluşunun temellerinin atıldığı bir zafer. Önemini zaman zaman unutuyor olabiliriz ama ne kadar kıymetli bir zafer olduğunu gerçekten birazcık okuyunca, birazcık anlamaya çalışınca tekrardan ne kadar kıymetli olduğunu anlıyoruz. Bunu nesillerde nesile anlatmamız gerekiyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasının ne kadar büyük olduğunu, kendinden kat ve kat güçlü orduları nasıl yenebildiğini tekrardan anlatmamız gerekiyor, kavramamız gerekiyor. Aynı şekilde, sadece askeri dehayla kalmayan, askeri zafer kazandıktan sonra da yeniden bir ülkeyi sıfırdan nasıl kurduğunu, bu günlere getirdiğini anlamamız gerekiyor.

Bu kıymetli tarihimizden örnekler, dersler alıp önümüze bakmamız gerekiyor. Geleceği inşa etmemiz gerekiyor. Ben bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yılında tekrardan kutlu olmasını diliyorum, saygılar sunuyorum.'