ANKARA GAZETECİLER CEMİYETİ KONFERANS

ANKARA GAZETECİLER CEMİYETİ KONFERANS

Ankara gazeteciler cemiyeti başkanı Nazmi BİLGİN ve beraberinde Zeynep Gürcanlı, TugayAydın, ÜnsalÜnlü, ErhanKaradağ veKenanŞener katıldı.

AGC’nin ev sahipliğinde gün boyu süren toplantıya, Adıyaman ve ilçelerinde çok sayıda basın mensubu katıldı. Divan başkanlığını Nazmi Bilgin’in yaptığı toplantıda, Program 6.Şubat depreminde kaybettiklerimiz ve şehitlerimiz için 1 dk.Saygıduruşuve istiklal marşıylabaşladı. Akabinde söz alan basının duayeni ve Ankara cemiyet Başkanı Nazmi Bilgin Konuşmasında, farklı fikirlere rağmen esas olanın gazetecilik ilkelerinde ve ülke sevgisinde birleşmek olduğunu vurgulayan Bilgin sözlerine şöyle devam etti:

 “Dünya’nın yedi kıtasını, Türkiye’nin 81 ilini gördüm. Ve şunu söylemeliyim ki, havasıyla toprağıyla dünyanın tüm renklerini barındıran bir ülkede yaşıyoruz. Bu açıdan ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Farklı siyasi görüşlere sahip olsak da Türkiye ve Atatürk sevgisinde birleşmeliyiz. Fikir ayrılıklarımız olabilir ama bunlar bizim avantajlarımızdır. Çünkü bu topraklar kadim topraklardır. Biz; dinler, diller ve renkler kaynaşması, yüzyıllar kucaklaşmasıyız.”dedi 

Etkinliğin açılış oturumunda konuşan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya,ise’ Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, Bilgin’i mesleki tecrübesinin yanında gösterdiği dayanışmadan dolayı da bir “ağabey” olarak gördüklerini ifade etti. Bilgin’in sözlerine katıldığını belirterek başladığı konuşmasında Dişkaya, gazeteciler için önceliğin ülkenin ve halkın çıkarları olduğu vurguladı. Depremin yıldönümü dolasıyla İstanbul ve Ankara’dan gelen misafirlerimize teşekkür ediyorum Nazmi Bilgin abimize ilimizde ağırlamaktan onur duydum dedi.

Program Malatya gazeteciler cemiyeti başkanı.Vahap Güner Gazeteciler Cemiyeti’nin Malatya’daki desteklerini hatırlatan Cemiyeti Başkanı, depremin bilançosunu paylaştı. Kentteki gazetecilerin bürolarının büyük ölçüde zarar gördüğünü, teknik ekipmanların neredeyse tamamının enkaz altında kaldığını söyleyen Güner, televizyon ve gazetelerin çalışmalarını konteyner kentte sürdürdüklerini dile getirdi. Güner konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Malatya’daki basın kurumlarının konteyner kentteki çalışmalarının beş yıl süresince devam edeceğini tahmin ediyoruz. Çünkü Malatya kent merkezi altyapısıyla birlikte tamamen yok olmuş durumda. Depremin etkilendiği yerler aynı zamanda turizm bölgeleri. Malatya’da her yıl 500 milyon dolar civarında kayısı satışı gerçekleşiyor. Önemli siyasi isimler de Malatyalı. Bu özellikler Malatya’nın bir an önce ayağa kalkmasında altı çizilmesi gereken unsurlar.” 

Daha sonra sosyal medya kullanımı ile ilgili eğitim videolarıyla ve devam eden program Tugay Aydın.’’ internet medya sürdürebilirlik’’ ile ilgili ZeynepGürcanlı, ve ‘’youtube da var olmak’’ ile ilgili eğitim, video haber eğitimi. Ünsalünlü. Video ‘’haber eğitimi’’ Erhan Karadağ, ’yerelden ulusala geçiş ‘’  ile ilgili eğitim videoları ve programlar yapıldı öğle yemeği programında agckontyenır ziyarette bulunan Ankara gazeteciler cemiyet başkanı Nazmi bilgin ve beraberindeki ekibiyle agc ye ekipman desteği yapıldı.