Tarih: 05.10.2023 16:23

AKŞENER’DEN GENEL SEÇİMLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Akşener, OVP'yi de eleştirerek, "Türkiye'nin acilen ihtiyacı olan yapısal reformlar yok. Dar ve orta gelirlilerin üzerindeki yükü hafifletmeye yönelik adımlar yok." diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı eski Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayetini hatırlatan Akşener, olayın üzerinden 278 gün geçtiğini, ilk günden beri Sinan Ateş'i unutturulmaya çalışıldığını ancak ailesi ve toplumun bu cinayeti unutmadığını söyledi.

Kimsenin unutmasına da unutturmasına da asla izin vermeyeceklerini dile getiren Akşener, "Arsızlar, güçlü diye haklı olmayacak. Katiller güçlü diye özgür kalmayacak. Alçaklar, güçlü diye bu ahın altından kalkamayacak. Ant olsun, şart olsun ki çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyeceğiz. Katillerin elini kolunu sallayarak gezmesine izin vermeyeceğiz. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu cinayetin peşinde olacağız. Sinan Ateş'in katilleri yakalanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz." diye konuştu.

Akşener, AK Parti'nin bugüne kadarki siyasi varlığını her koşulda "ötekiler" oluşturarak koruduğunu, bölünmüş bir millet üzerinden konforlu bir siyaset düzeni kurduğunu söyledi.

Gezi olayları davasını hatırlatan Akşener, şöyle konuştu:

"AK Parti, kendine düşmanlar bularak varlığını korumakla yetinmemiş milleti de birbirinin karşısına dikmiştir. İşte bu yüzden, 27 Mayıs 2013 tarihi AK Parti için bir travmadır. Diliyle, diniyle, hayat tercihleriyle, siyasi görüşleriyle bölüp paramparça ettikleri bir milletin ağaçlarına sahip çıkmak için Gezi Parkı'nda birleştiğini görmek onlar için bir travmadır. Hayallerini, heveslerini, umutlarını tükettikleri Türk gençlerinin milli şuuru ayağa kaldırdığı, Gezi ruhunu karşılarında görmek onlar için bir travmadır."

Geçen hafta Gezi Parkı davasından çıkan sonucun, AK Parti'nin yaşadığı travma sonrası stres bozukluğunun bir neticesi olduğunu belirten Akşener, "Ne yazık ki ülkemizde bir kez daha vicdan ihtiraslara tercih edilmiştir. Ne yazık ki bir kez daha hukuk koltuklara hizmet etmiştir. Ne yazık ki bir kez daha vesayet milletin üzerine çökmüştür." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —