Tarih: 08.12.2023 17:28

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI HİCRİ ÇELİK

Facebook Twitter Linked-in

Hicri bey ile  bugüne kadar tanışmadık ve şimdi tanıştık ve ilk kez 100 yüze görüşeceğiz. Sevgili dostlar.
Bunun dışında kendim.
STK’ lar ile ilgili.
Az konu Anadolu işadamları derneğinde yaklaşık 8 yıl inşaat sektör Başkanlığı yaptım. Evet, onun dışında tekniği elemanlar derneğinin genel kurul yönetim kurulu üyeliğini yaptım. Ondan sonra deprem öncesi ve deprem sonrası da iyilikler, bilgi, Hikmet vakfı, zekat vakfı ile birlikte Adıyaman'da kara alinin yolunu çıkarken sağ tarafta zekat bilgi diye bir yer var. Evet, yalıtımlı suntadan depremzedeler ev yaptık orada. Daha sonra zekat vakfı ve ibn i Haldun Üniversitesi ile birlikte deprem sonra.
Psikolojik travma yaşayan çocuklarımıza, gençlerimize de orada psikoterapi uyguladık. Bu da sağlıkçı olmamız yönüyle önemli.
onun dışında deprem sonrası özellikle dışarıdaki iş adamlarımızı kurmasaydı, konteynerlara kendi ekiplerimizle birlikte alt yapılarına oluşturduk. Gelen yardımları organize ettik. Onun dışında müsait, Kızılay, o tür STK larla da diyaloğumuz devam ediyor. En son müteahhitler birliği genel sekreterliğini yaparken bu işi talip oldum.
Evet, evet, yani çocukken bu hayal vardı içerisinde. Evet, bilgi bilgim donatılarında olunca bedenin ve ruhunla evet orada kendini.
Sohbetin boyuyorlar.
Aday esas soruza cevap vermedim. Aday olmamın nedeni şimdi ben yıllarca yaşım 54 evet yıllarca genç yaşta mevki makam da gördük. Maddi olarak da rabbimiz hak ettiğimizden fazlasını verdi bize. Ama belli bir yaştan sonra artık.
Hakkını verirsiniz.
Değil mi? Tabi tabi buyurun belki onu verdiğimiz için buradayız. Evet, onun dışında.
Gerçi bu tür şeyler söylenmez ama işte program olduğu.
Için sizin için kimse bu sağ olun.
Olmamızın nedeni şuydu, az önce dedik ya siz güzel belirttiniz, enkaz burası şehre baktığım zaman ben kendi kendime, bu şehirde doydum. Bu şehirde doğdum. Bu şehir beni bir yerlere getirdi. Evet.
2Durumuna baktığım zaman iç açıcı bir durum var. Bizdeki hem bürokratik hem müteşebbis hem ticari hem teknik birikimin bu işin altından kalkabileceğimiz vebalini yükledi bize. Yoksa bizim buradan ne bir makam ne de bir maddi getiri merakımız var acaba dedik. Vefat ettikten sonra arkamızdan insanların bize dua edeceği bir esnek bırakabilir miyiz? Bu şehre bir imza atabilir miyiz? Endişesiyle bu işe aday olduk çünkü siz.
Kahtalısınız ama Adıyaman'da meşhur bir gürlevik suyu vardır. Evet, o gürlek suyunu yaklaşık yarım asır önce Adıyaman Belediye Başkanı Mithat halkı getirdi. Evet doğrudur. Hala insanlar o suyu içerken Allah razı olsun, der İade ediyor. Evet, Mithat amcamız vefat etmiş ama Allah rahmet etsin, amel defteri açık. Biliyorsunuz bu küreseler  sadaka i cariyedir. Evet vefat etmesine rağmen amel defterinin kapanması gerekirken insanlar her suların içinde Mithat amcaya dua ediyorlar.
Biz de diyoruz, acaba bir eser bırakabilir miyiz? Hani Cumhurbaşkanımız diyor ya affedersiniz, eşek yiyordur, kalırsam semeri insan olur kalır eseri bizim buradaki tek derdimiz acaba bu şehri kendi ekibimizle birlikte ayağa kaldırabilmemiz tek edeceğimiz bu.
Onun dışında herhangi bir amacımız yok. Aday olma nedenim bu.
Evet servet, bu güzel başarılar diliyorum.
Adıyaman aslında sayın başkanımla mevcut başkanla beraber Süleyman başkanım ile beraber aslında benim depremden önce de bir projem vardı. Adıyaman için biraz beyin yoran bir insanım ben eyvallah. Özellikle bu ana yoldaki alt geçişlerin daha önce yıllar önce kendisi arkadaşlarla paylaştığım bir projeydi. Biz çevre illerin baskısı altında gerçekten yani.
Çok ufak bir şeye de sevinen bir milletiz. Çünkü çevremizde Antep Malatya Urfa gerçekten siyasi arenada çok güçlü bir potansiyele sahip. Ama Adıyaman bu potansiyeller belki de hak ettiği şeyi alıyor mu sence? Yani bir gün Adıyaman halkı ak partiye vefa borcunu defalarca fazlasıyla ödedi. Evet, biz bu şeyden faydalanabilirdik. Nemalarını bildik mi yani?
Rahmetlik bir tane arkadaşım vardı. Bir programda gittik. O zaman bir televizyon programında dedi ki, Adıyaman kanı rh
sıfır pozitif gibiydi. Herkese kan verirse kimse de bana alamazsın. Yani Adıyaman ben böyle görüyorum. Adıyaman her halükarda bugün yarım çeyrek.
Yarım asırdır aslında iktidarda olan bir AK Parti var. Adıyaman bu şeyden şeyini aldı mı sence?
İzah edeyim şimdi AK Parti biliyorsunuz iktidar olduğundan beri.
81 viretimizde bir hizmet hareketi başlattı. Hatta bu hizmet hareketi ülkenin de dışına yansıdı. Yani artık yabancı ülkelerde de hakikaten ak partinin hizmetleri konuşuluyor, işte bugün Suriye'dir, Filistin'dir, Türkiye cumhuriyetlerdir. Buralarda da gerek. Ama biz Adıyaman olarak bu hizmet çeşmesinden biz kana kana içemedik. Dolayısıyla biz bütün vilayetlerde bu hizmet hareketi başladı.
Ak partinin hizmet hareketi yurt dışına kadar yansıdı. Fakat biz Adıyamanlılar olarak bu hizmet çeşmesinden kalan falan içemedik.
Evet doya duya içemedik. Evet, bunu aslında inkar etmemek bu bir erdemliktir.
Aslında yani 2002 yılından beri parti kurulduğundan beri biz ak partiye beklentisiz hiçbir beklenti içerisine girmeden ilçelerimiz de dahil olmak üzere destek verdik. Evet, kesinlikle ilçemiz biliyorsun Şampiyonlar.
Ilçesi kesinlikle kesinlikle.
Evet, ama biz buna karşılık.
Verdiğimiz bu oyların karşılığında yeterli hizmet alamadık. Evet, bunu açık ve net bir şekilde söylüyor AK Parti olarak.
Söylediler hocam bu konuşmadan sonra senin diskalifiye etmezsin olabilir. Dobra dobra konuşuyorsun onu istediği niçin olabilir? Bir bakarsın yani olabilir.
Merkezlerinde baba de evet, bunun sebebi de biz hakikaten istemeyi bilmeyen bir toplumuz.
Yani birilerinden bir şeyler istemeyi bir eziklik, bir sorun çıkma olarak görüyorsun ama Allah biz öyle bir Cumhurbaşkanı vermiş ki proje götürüp de bir şey isteyip de eli boş dönen adam yok. Ama biz artık bu alışkanlığını değiştirmemiz lazım.
O zaman şöyle bir şey söyleyelim yani demek ki problem bizim seçip gönderdiğimiz insanlardadır. Evet, çünkü siyaset öyle bir Kıvrak zeka sahip ki. Evet, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir van minit demesi tabii çıkış yapması aslında normalde bu söz nedir arkadaşa biliyor musun?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —