GÜNDEM 7.06.2021 13:34:28 0

AGC’den Adıyaman Ensar Muhacir Dayanışma Derneğine Ziyaret

AGC’den Adıyaman Ensar Muhacir Dayanışma Derneğine Ziyaret

AGC’den Adıyaman Ensar Muhacir Dayanışma Derneğine Ziyaret


AGC Başkanı Zeki DİŞKAYA Adıyaman Ensar Muhacir Dayanışma Derneğine ziyarette bulundu.
“Resmî anlamda bizi ziyaret eden ilk kişi olan Başkan DİŞKAYA’nın ziyaretinden dolayı oldukça memnunuz.” diyerek sözlerine başlayan dernek başkanı Mehmet Tevfik AKTULUM konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Derneğimiz yeni kurulmuştur. Türkçe, Arapça ve Kur’an-ı Kerim dersleri vermekteyiz. Burada yaklaşık 200 Suriyeli kardeşimize dersler vermekteyiz. Kursiyerlerimiz arasında hanımlar, ilkokul öğrencileri, ortaokul öğrencileri ve lise öğrencileri bulunmaktadır. Suriyeli olan ama Arapça bilmeyen çocuklara Arapça kursu veriyoruz. Bu kardeşlerimizin toplumla uyum içinde olmalarını, kendilerini rahat ifade edebilmelerini sağlamak adına Türkçe derslerimiz de yoğun bir şekilde devam etmektedir.
Korona virüs önlemleri kapsamında normalde yaklaşık 15 kişinin sığabileceği sınıfımızda en az 20-25 kişi oluyor. Çünkü yer sıkıntımız var. Sınıfımız küçük. Bu sebepten dolayı sosyal mesafe kuralına dikkat edemeden kardeşlerimize yardımcı olmak zorunda kalıyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde derslerimizi işleyebileceğimiz uygun bir yer bulunması konusunda yetkililerden destek bekliyoruz.”
Başkan DİŞKAYA ise; “Bu zamanın muhacirleri olan Suriyeli kardeşlerimize bu zamanın ensarları olarak destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. ” diyerek düşüncelerini ifade etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş