Tarih: 24.03.2022 18:20

AGC BAŞKANI EDESSA TV DE GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Facebook Twitter Linked-in

Bu haftaki gündemimizde Adıyaman illimizde yapılması gereken, yapılması açıklanan yatırımlar ile ilgili konularımız var.

Dün Ak Parti il, ilçe ve kadın kolları başkanları cemiyetimize bir ziyarete bulundular. Konuyla ilgili milletvekillerinin gerekli görüşmelerin yaptığını önümüzdeki günlerde konuyla ilgili kamuoyuna aydınlatıcı bir açıklama yapmak üzere tekrar bizleri ziyaret edeceklerini söylediler. Adıyaman’ın gerçekten bu yatırımlara ihtiyacı var. Bu yatırımlar nelerdi onu da kamuoyuyla ana başlıklarıyla paylaşalım.

1-) Adıyaman’da çok acil bir Organize Sanayi bölgesinin kurulması lazım. Seri bir şekil de bir OSB kurulabilir mi? Ki bundan önce açıklanan 700 hektarlık bir alanı OSB ye ayırdık beyanları vardı milletvekillerinin, ama arkası gelmedi. Bu konuda bu işin takipçisi olacağımızı ve Adıyaman’ın yatırım alamadığını beyan ettik. Yatırımcı geliyor ama OSB’de yer yok. Yer olmadığı için yatırımcı geri gidiyor ve Adıyaman bu vesileyle bu yatırımları alma fırsatını kaçırıyor.

2-) Adıyaman-Çelikhan yolunun bitirilmesi, çok uzun bir yol değil ama ölüm yolu olarak adlandırılıyor. Sürekli kazaların olduğu en son bir öğrenci servisinin uçtuğu 10 tane çocuğun yaralandığı çok berbat yol. Bu yolun süratle elden geçirilmesi lazım. Narince – Gerger yolunun ihalesinin yapıldığı söylendi.  Ama ne hikmetse firmayı göremedik. Şantiye kurulmadı  2022 de bu olacak mı? olmayacak mı? Bu konuda kamuoyuna net bilgi verilmesi lazım. Bunun beklentisi içerisinde yine Kahta–Siverek arasındaki hem yolun üzerindeki o güzel köprünün, hem de yolun bitirilmediği yine Adıyaman- Şanlıurfa arasında Hilvan civarındaki Fırat’ın üstündeki köprü uzun süreden beri başlandı ve bırakıldı. Adeta çürümeye yüz tutuğu ve bu köprünün süratle bitirilmesi gerektiği.  Diğer bir konumuz da Hastane ihtiyaçlara cevap vermiyor. Adıyaman’da bir tane araştırma hastanemiz var insanlar randevu alamıyor. İnsanlar mağdur, dolayısıyla ikinci bir hastane veya şehir hastanesi yapılması lazım. Bu da mümkün değilse eski devlet hastanesinin yerine bir hastane yapılacağı söylendi. Proje ihalesinin alındığı söylendi. Bunun lafta kalmaması için 2022 de bu konu da somut bir beklenti içerisindeyiz siyasilerimizden de bu konularda ciddi adımlar bekliyoruz.

Eğitimde Adıyaman Türkiye genelinde 64. Sırada. Yine üzülerek ifade edeyim Şanlıurfa ilimiz eğitimde 78. Sırada, Mardin 76. Sırada bir kere bu eğitim durumunun 6 ayda bir milli eğitim müdürlerini değiştirerek değil, köklü projelerle kalıcı Milli Eğitim Müdürleriyle yapılması lazım.  Yine turizm bir umut gibi duruyor. Özellikle Adıyaman’da açık müze olmasına rağmen en az turist alan il, birde istihdama bakalım. Genel olarak bir artış söz konusu. Bunlar mutluluk verici şeyler. Ama işsizlik daha bitmedi, işin aslı mezun olup iş bulamayan çocuklar, intihara teşebbüs eden gençler, uyuşturucunun pençesine düşen gençlerdir.

https://www.youtube.com/watch?v=HvSIE_rfs4M



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —