GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
GÜNDEM 15.03.2022 18:24:29 0

AGC AYLIK RÖPORTAJ

AGC AYLIK RÖPORTAJ

AGC AYLIK RÖPORTAJ

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya Aylık Röportajında Şunları dile getirdi:

Zincir marketler bu ülkenin başlı başına bir problem. Adıyaman’da bu problemlerin yansımalarını görüyoruz. Bu sorun temelinde 3 zincir market var. Bu marketlerin Türkiye genelinde 30.000 şubesi var. Bu marketler yıllık planlamada anlaşarak fahiş fiyatlar konusunda mutabakat sağıyorlar serbest piyasa şartlarında engellenmesi mümkün olmuyor. Bununla ilgili yasal düzenlenmeye gidilmesi lazım. Serbest piyasa malın fiyatının daha uygun olması için vardır. Bizde ise bu şekilde tekelleşmeye gidiliyor. Yüzeysel denetimlerle bu problemin önlenmesi mümkün değil.     

                Bütün dünyada yükselen akaryakıt fiyatları var Ukrayna-Rusya savaşından sonra fiyatlar daha da yükseldi. Temennimiz bir an önce bu fiyatların düşmesi ve bunun sonucunda petrol istasyonlarında yansıması gerekir. Zaten akaryakıt fiyatlarının bir süredir devlet sübvanse ediyor. Devletin desteği olmasa fiyatlar daha da yüksek olurdu.”

                Ülkede milli güvenlik konusu olan milletin yediği ekmektir. Ekilen buğdayın ve tarım mamulünün devlet tarafından organize edilmesi ve planlanmaya gidilmesi şarttır. Akaryakıtın çiftçiye daha uygun fiyata verilmesi lazım. Jet-ski ve yatlara verilen ucuz yakıt çiftçiye neden verilmesin. Ayrıca insan ve yük taşımacılığında yakıt desteği verilirse bu ürünlerde fiyata yansır ve İnsan taşımacılığında insanlar rahat bir nefes alır.

https://www.youtube.com/watch?v=E3iCyCJeBX0

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş