Genel 26.09.2022 16:39:53 0

ADIYMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ D2 TV MİKROFONUNA KONUŞTU

ADIYMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ D2 TV MİKROFONUNA KONUŞTU

ADIYMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ D2 TV MİKROFONUNA KONUŞTU

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı D2 TV’ye konuştu. Aşçı, gündemde yer alan Promosyon konusuna da açıklık getirdi.

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşçı şunları ifade etti:” Promosyon önemli bir konu. Çünkü Öğretmen arkadaşlarımızın beklentileri var. İlimizde şu an 10,000 yakın Öğretmenimiz var. İlçelerde Promosyon anlaşmaları yapıldı. Bir de il merkezinde yapılıyor. 6,000 Öğretmenle alakalı anlaşma bu. Tabi bu benden önceki İl Milli Eğitim Müdürleri zamanında yapılan anlaşma bu. Biz bunla ilgili Bankaya Resmi yazımızı yazdık. Bankadan cevap bekliyoruz. Gelen cevaba göre değerlendirmemizi yapıp harekete geçeceğiz.”

Aşçı Promosyonla ilgili açıklamalarda bulunduktan sonra Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili şunları ifade etti:

“Öğretmenlik Meslek Kanunu çok güzel bir şey. İlk defa Türkiye’de Sayın Bakanımız Mahmut Özer zamanında çıktı. Önceden Öğretmenlerimizin Meslek Kanunu yoktu. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve Sayın Bakanımızın çabalarıyla artık Öğretmenlerin meslek kanunları var. Bur da bu meslek kanunuyla beraber Öğretmenlere kariyer sistemi getirildi. Öğretmenler, Yüksek Lisans yaparak, Doktora yaparak, sınavlara girerek, kendi durumlarını düzeltebilecekler. Görevde yükselme gibi, dolasıyla ilimizde şu an Baş Öğretmenlik sınavına başvuru yapan 444 Öğretmenimiz var. Uzman Öğretmenliğe başvuru yapan, Öğretmenlerin sayısı 5583 tane Öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerin sayısı ise 5583 tane Öğretmenimiz var. Bu öğretmenlerimiz, bu sınavlardan başarılı oldukları zaman zaten Yüksek Lisans, Doktorası olanlar sınava girmeden Uzman Öğretmen ve Baş Öğretmen olabilecekler. Diğerleri de sınava girerek, bu hakları elde edecekler .Dolasıyla bu anlamda bütün Öğretmenlere başarılar diliyoruz.” dedi.

Sözlerine ek olarak şunları da ifade etti Aşçı:” Bununla birlikte ekstra para alacaklar. Uzman Öğretmenler 5.000 TL civarı para alacaklar. Diğer Baş Öğretmenler 4.500 TL para fazla alacaklar.

Adıyaman’da ki Tarım Lisesi ile ilgili Aşçı şunları ifade etti:” Tarım Lisesi açıldı. Tarım Lisesi Proje olarak açıldı. Hatta Adı Tarım Teknoloji Lisesi. Şu an öğrencilerimiz var. Öğretmenlerimiz var. Eğitim Öğretime başladı. Tarım Lisesi ile ilgili arazi tespit çalışmalarımız tamamlandı. Yaklaşık 500 dönüme yakın arazimiz var. Oralara Buğday ekeceğiz. Uygulamalı Tarım olacak. Aynı zamandan 2 tane Sera yapıyoruz. Tarım Lisesi’nin olduğu yere yapıyoruz. Orada Çocuklara uygulamaları sebze, meyve ekimi dikimi ilgili hocalar tarafından dersler verilecek. Tabi biz şöyle sitem kurduk. Ekilen Buğdaydan un yapacağız. Perre Uygulamalı Hotelimizde şu an günlük 20.000 kapasiteli Fırın yaptık. Fırın bugün yarın devreye geçecek. Dolasıyla biz aynı zamanda ektiğimiz buğdayın unuyla ekmek yapıp. Çünkü ilimizde biz şu an Taşımalı Eğitimin, Valiliğimizin bütün resmî kurumların yemeklerini biz yapıyoruz. Sadece Öğretmen Evine 5252 kişilik yapılıyor.

Perre Uygulamalı Hotelde ise yine yemek yapıyoruz. Dolasıyla biz kendi ürettiğimiz ekmeğinde yemek verdiğimiz yerlere vereceğiz.Dolasıyla böyle güzel bir sistem kurmuş olacağız” diyerekten sözlerini noktaladı Aşçı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş