GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
GÜNDEM 12.06.2021 16:40:53 0

ADIYAMAN’DA BU TEHLİKEYE DİKKAT

ADIYAMAN’DA BU TEHLİKEYE DİKKAT

ADIYAMAN’DA BU TEHLİKEYE DİKKAT

Adıyaman’da yaşayan Suriyelilerle ilgili son günlerde yaşanan sıkıntılar sonrası Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki DİŞKAYA aşağıdaki açıklamayı yaparak önemli bir noktaya dikkat çekti.

“Suriye savaşından dolayı yaklaşık 25.000 Suriyeli ilimizde yaşıyor. Eğer kayıt altına alınmayan varsa yani kaçak olan varsa yakalandığı an sınır dışı edilmelidir. Son günlerde 2 adli olay yaşandı. Biri çocukların kavgası ve diğeri ise bir Türk’ün Suriyeliler tarafından bıçaklanması.

Bir diğeri altınşehirde çöp toplayıcı Suriyelilerin Türkmen çöp toplayıcılarına “Burası bizim mıntıkamızdır giremezsiniz” deyip terör estirmeleridir. Her iki olayda da emniyet güçleri gerekeni yapmış, suçlular yargının önüne çıkarılmışlardır. TEHLİKELİ OLAN ŞU: Suriyeli şahısların adımları sıklaşırsa tepki büyür, istenmedik sıkıntılar yaşanır. Kendi derdimiz azdı bir de Suriyeliler sorunumuz mu olsun?

Basın mensuplarımız, yazarlarımız dikkatli olsunlar. Türkiye üstünde zaten bir sürü hesap var, oyun var. Bu konuda tahrikkar tutum içerisinde olmamak lazım gelir. Toplumu germemek lazım gelir. Umarız hükümetimiz de bu misafirlerimizin kendi yurtlarına gidip rahat etmelerini sağlar, bu sorun da biter. Ya da Avrupa mülteci bekliyor. Açın önünü usulca Avrupa’ya insinler.

Adıyaman’ı germeden, tahrik etmeden milletin sinir uçlarına dokunmadan yazmak doğru olandır. Yoksa Adıyaman ciddi şekilde sıkıntı yaşar.”


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HABER D2 DE BU HAFTA

Mustafa Kâhtalı (Kâhtalı Mıçe) İsmi Adıyaman Üniversitesinde Yaşatılacak

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET