GÜNDEM 13.10.2023 17:57:00 0

ADIYAMAN VALİSİ DR.OSMAN VAROL BAŞKANLIĞINDA HAK SAHİPLİLİĞİ İLE İLGİLİ TOPLANTI.

ADIYAMAN VALİSİ DR.OSMAN VAROL BAŞKANLIĞINDA HAK SAHİPLİLİĞİ İLE İLGİLİ TOPLANTI.

ADIYAMAN VALİSİ DR.OSMAN VAROL BAŞKANLIĞINDA HAK SAHİPLİLİĞİ İLE İLGİLİ TOPLANTI.

Bakanlığımızın yetkilileri çok değerli başkanların kıymeti, yumurtaları ben de sizlere saygıyı özellikle muhabbetle selamlıyorum. Sizlerle birlikte olmaktan onur duyduğum şeref duydum. Hasretten belirtmek istiyorum.
Değil aslında asırların depremi dünya tarihinde olmayan bir deprem hepimizin acısı var.
Hacı olmayan ali yok
Tüm bu acılara rağmen başta onlara ve cenabı allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağlasın. Tüm bu acılara rağmen burada yaşama sarıldığımız hisseleri kutluyorum. Tebrik ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Evet, burada tabi bizim özellikle üzerinde durduğumuz 3 tane konu var. Bir yerinde dönüşüm. Ikincisi işte yeni rezerv alanında yapılan konuklar bir üçüncüsü kentsel tasarruf kentsel dönüşümle ilgili 60 hektarlık yalanımız var. Bu 3 alanınız elde duruyoruz hem burada.
Esas amaç şunu belirtmek lazım, her ne kadar yeni gruplar yeni alanlarda gruplar yapılsa bile bu şehrin kültürünü, dokusunu, yerel dokusunu korumamız lazım. Bu anlamda yerine dönüşüm çok lezzetli bir proje. Hem ekonomik anlamda şehrin ekonomik döngüsü anlamında yaklaşık 140 tane paylaşa dileği ticari bir döngü sağlıyor hem de dediğim gibi o kültürü o sokakları yaşanmış olan sizi insanların, sizlerin, o taşların o şeyin sorulan bir ruhu vardır. O yüzden bu yönde dönüşüm bu anlamda çok kıymetli görüyorum. Tabii biz belediye olarak özellik arkadaşlarımı uyarıyoruz diyorum ki mümkün mertebe.
Gelen vatandaşlar işlemi kolaylaştırın. Bir iş nasıl yapılmaz değil nasıl yapılır? Ama tabii ki bu kadar acıyı yaşamış olan insanlara bu kadar yaşamış olan, acı yaşamış olan bu topluma bir daha da bu acı yaşatmamak koşuluyla mühendislikten taviz vermeyerek halktan taviz vermeyerek ama vatandaşın işini görür.
Mümkün mertebe acı bahsettiğim gibi bir iş nasıl yapılır? Bu gözle bakıyor zaten. Burada arkadaşlarımız zaman ısrarla bir her toplantıda söylüyorum, bu vatandaş zaten dertli acısı var.
Bir taraftan ciddi bir ekonomik kaybı var. Psikolojik olarak sosyal olarak fiziki olarak ciddi bir travmalar yaşamış. Biz de bu insanlara yardımcı olmamız lazım. Bizim insanımıza yardımcı olmamız lazım ve burada her insanın ya menfaati bizim menfaatimizdir. Biz burada bir aileyiz, kendi sadece kendi özel menfaatlarımızı düşünmüyoruz. Özel yakınlarımızın vefatını düşünmüyoruz hep. Biz burada bir aileyiz.
Adıyaman halkı bir aynıdır ama bu aile kültürünü birlikte hareket etme kültürüyle birleştirmemiz lazım.
Dolayısıyla birlikte hareket edersek sorunları birlikte tespit edip, birlikte hareket edip, ebumuzu değil, toplumsal önceliğimizi ön planda tutarsak inanın başaramayacağız. Hiçbir şey yoktur. Bu konuda emin olabilirsiniz. Evet dediğim gibi mümkün mertebe arkadaşına ısrarla söylüyorum, insanlarımızın çari dertlerine derman olma noktasında tüm çabalarımızı gösterin olmayacak bir iş de olsa onları güler yüzle yumuşak bir dille.
O klasik bürokratik bilgin lastik, bürokratik anlayış değil, tam tersi onu dediğim gibi.
Göğüssüzlüğ yumuşatarak onun derdini dinleyerek empati yaparak her insan Eşref uzaktır. Her insan değerlidir. Bu gözle bakmalarını istiyoruz. Özellikle söz göz arkadaşı var. Ben tekrar bu toplam hayırlara resim olmasını diliyorum. Cenabı Allah hepimiz yar ve yardımcısı olsun, bahtınızı açık olsun, saygılarımı sunuyorum


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Saldırganlar Yakalandı

6 şubat depreminde hayatını kaybettiği Üzümkent ve Yukarışehir Davalarında YARGILAMALAR BAŞLIYOR

İsias Otelin Dördüncü Duruşması Başladı

SİTELER MAHALLESİ MUHTARIN'DAN AGC'YE ZİYARET

YENİDEN Refah Partisi 21 mart dünya gazeteciler günü mesajı

DünyaGazetecilerGünü kutlu olsun. Prof. Dr. Mehmet Keleş