Tarih: 11.03.2021 09:15

ADIYAMAN VALİSİ ÇUHADAR’IN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran ve tarihi bir şahlanışın müjdecisi olan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz.

Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milli bir ruhla kaleme aldığı, her kelimesinde inanç, her dizesinde iman, her kıtasında cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımız, karanlık ufkun ardından doğacak şafağı müjdeleyerek, bağımsızlık özlemini ateşlemiştir. Aziz Milletimizin gönül dünyası, yüce hasletleri, cesaret, kahramanlık ve eşsiz mücadele azmi vatan şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un veciz dizeleriyle tarihe not düşülmüş ve ölümsüzleşmiştir.

Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşının kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif, yalnızca bir destan yazmamış, büyük bir şairin, mustarip bir ruhun, bütün acılarını duyarak bu milletin acılarını, mazisini, kültürünü, zor günlerini, çilelerini ve bunların çarelerini göstermiştir.

Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan Necip Milletimize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife, vatanına ve istiklaline yönelmiş olan hayâsızca saldırılara boyun eğmeden, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak bu mücadeleyi daima diri tutmak ve ecdadımızın bize bıraktığı bu cennet vatan topraklarını aynı duyarlılıkla gelecek kuşaklara emanet etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, büyük vatan şairimizin “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisini yineleyerek, İstiklal marşımızın TBMM tarafından kabulünün 100. yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —