ADIYAMAN GERGERLILER FEDERASYONU 6 /9 EKIM TARIHLERI ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN ADIYAMAN TANITIM GÜNLERINE KATILMAYACAKLARINI AÇIKLADILAR.

ADIYAMAN GERGERLILER FEDERASYONU 6 /9 EKIM TARIHLERI ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN ADIYAMAN TANITIM GÜNLERINE KATILMAYACAKLARINI AÇIKLADILAR.

ADIYAMAN GERGERLILER FEDERASYONU 6 /9 EKIM TARIHLERI ARASINDA DÜZENLENECEK OLAN ADIYAMAN TANITIM GÜNLERINE KATILMAYACAKLARINI AÇIKLADILAR.

Adı GerFed(Adıyaman Gergerliler Federasyonu) başkanı ali acar 6/9 Ekim Tarihleri arasında düzenlenecek olan Adıyaman tanıtım günlerine katılmayacaklarını açıkladı.

Adı GerFed Başkanı Ali Acar’ın açıklamaları şu şekilde:” Adıyaman Gergerliler Federasyonu olarak, Adıyaman Tanıtım Günlerine katılmama kararı oy birliğiyle alınmıştır. Bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Kahta Federasyonu, Gerger Federasyonu ve Adıyaman Federasyon olarak Kahta’nın da bu Adıyaman günlerine katılmayacağı noktasında bir duyumlar var. Onlarla da bu istişareyi yapıp gerekçelerini kamuoyuyla açıklayacağımız bu Adıyaman Tanıtım Günlerini sivil irade olarak tabiri caizse sivil itaatsizlik göstererek, protesto ediyoruz katılmıyoruz. Buradan sadece şu açıklamayı yapayım uzun süredir doksanlı yıllardan beri sivil dernekçilik yapılıyor. Adıyaman'da da Adıyaman'ın şu anda 84 sivil toplum kuruluşu var. Mevcut sadece Gerger ve Kahta Federasyonunu kapsayarak Adıyaman'ın yarısı sivil toplum örgütlerine haiz kuruluşlardır.

Siz bu iki kuruluşu içermeden bizimdir. İsim hakkı bizdendir. Yaptığımız etkinliklerin kamu ve vicdanında ve Adıyaman vicdanında kabul görmeyeceğini biliyoruz. Dolayısıyla bu mevcutta olan yapının da federasyon içerisindeki kurgusunda Adıyaman'ın temsilde yetkisiz olduğunu söylüyoruz Uzun süredir Adıyaman’a giydirilen tekli ve yanlı politikaların Adıyaman’ı büyütmediğini görüyoruz. Adıyaman’ı büyütmediği gibi bu uğurda mücadele eden STK'larında zayıflattığını düşünüyoruz.

Dolayısıyla STK'ların da siyasetten elini çekmeli. Siyaseti siyasi yapanlar yapmalı. Dolayısıyla Adıyaman Federasyonu aslında Adıyaman Vakfının oluruyla ve ona ile kurdurulan Adıyaman'ın Federasyonu'nda Adıyaman bütünlüğünü zedeleyecek bu yapıdan uzak durması gerekiyor.

Buradan sadece kısaca şu çağrıyı yapıyorum “Adıyaman'ın Tanıtım Günleri” adı altında Adıyaman'ı temsil eden her kuruluşu o gün o sahada gerektiğine inanıyoruz. Vakıflarıyla 84 STK’larıyla ile orada çağrılıp bu Adıyaman'ın tanıtılmasına Adıyaman'ın huzur şehri denilen bölgenin büyümesine destek olması gerekiyordu. Ama tekrar söylüyorum Ali Cengiz oyunlarıyla biz aldık oldu denemelerle kişisel rantlarla bu Adıyaman adını kullanan tarafların Adıyaman'ı büyütmediğini Adıyaman'ı küçük düşürdüğünü söylüyoruz.

Dolayısıyla biz Gerger federasyonu olarak yakın zamanda “Adıyaman Tanıtım Günleri” adı altında yapılacak olan etkinlikleri bizi temsilde yoksun kıldıkları ve bizi temsil etmediklerini, kamuoyuyla paylaşıyoruz.