ADIYAMAN GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANI ZEKI DIŞKAYA İSTANBUL'DA DÜZENLENEN TANITIM GÜNLERINDE YAŞANANLARLA ILGILI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ADIYAMAN GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANI ZEKI DIŞKAYA İSTANBUL

ADIYAMAN GAZETECILER CEMIYETI BAŞKANI ZEKI DIŞKAYA İSTANBUL'DA DÜZENLENEN TANITIM GÜNLERINDE YAŞANANLARLA ILGILI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

6 /9 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Adıyaman Tanıtım Günleri İstanbul Yenikapı etkinlik alanında devam ediyor. Tanıtım günlerine üç tane federasyonun katılmayacağını açıklaması üzerine çıkan tartışmalarla ilgili Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Diş kaya şu açıklamalarda bulundu.

” Ne olursa olsun Adıyaman tanıtım günlerini yerinde buluyoruz. Amacına ulaşmasını temenni ediyoruz. Uygulamada eksiklikler yok mu? Bol miktarda var. Bunu daha öncesinde de söyledik bir iş başladıktan sonra arkasında durmak lazım. Her Adıyamanlının bunu yapması lazım.

Üç federasyonumuzun katılmama kararını zamanlama yansıtılış açısından ben şahsen şık ve uygun bulmadım.  Bu üç federasyonumuzun yapması gereken bence şuydu.

Katılım günlerine katılırlardı en güzel şekilde de yaparlardı. Katılım günleri bittikten sonra ne diyeceklerse derler ve gelecek seneye hazırlık yaparlar.

Tam katılımın arifesinde, bir hafta katılıma biz katılmıyoruz deyip. Kimsenin de katılmaması yönünde adeta kamuoyu oluşturmak Adıyaman'a zarar vermiş. Bizi de üzmüştür.

Bunu buradan beyan etmek istiyorum. Sivil toplumun siyasete bulaşmaması lazım. Aynen hem fikiriz sivil toplumun üzerinde kimsenin siyaset yapmaması lazım. Bu konuda hem fikiriz ama bunun zemininin sağlam oluşması lazım.

Bir daha ki Adıyaman Tanıtım Günleri ile ilgili bir çift sözüm şu olur:

” Adıyaman Tanıtım Günlerinden organizasyonunda Adıyaman Belediyesi olmalı, İlçe belediyeleri olmadı, Ticaret ve Sanayi Odası olmalı ve Esnaf Odası olmalı. Yapılması gerekenler bunlar bir de ilde bir planlama yapılmalı. Oraya gittiğimizde neler pazarlayacağız? Kimlerle bağlantı kuracağız?

 Bütün planlamaların yapılarak sonuç alıcı bir Adıyaman günlerinin yapılmasın da ben şahsen fayda olarak görüyorum. Sabote edici adımların atılmasını ben doğru bulmuyorum. ,Bir an önce bu konunun sulha bağlanmasını temenni ediyoruz. Diyerekten sözlerini noktaladı Diş kaya.