1-İstişare ve Değerlendirme Toplantıları: Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, şefler ve tüm birimlerde hizmet veren personel ile olağan istişare ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirebilirdi ve bu toplantılar kamuoyuna yansıtabilirdi. Yeni dönemin ve yeni yönetimin çalışma prensiplerine, kurumsal anlayışına ve ahlakına, gelecek hedeflerine dair bilgilendirilme yapılabilirdi.
2-Belediye Encümenleri: Belediye’de mecliste temsil edilen üç partinin encümenleri için Belediye Binasında üç ayrı oda tahsis edilebilirdi.
3-Yüzme Havuzları ve Tekne: Yaz geldi. Gençler, çocuklar, serinlemek için barajda yüzecekler. Her sene yaşanan boğulma vakalarına ve tehlikelerine karşı Belediyemiz Baraj kenarında portatif havuzlarda gençlerimizin güvenle yüzecekleri yerler ayarlayabilir. Düşük bir bütçeyle bir tur teknesi Belediyeye kazandırılıp Baraj kenarına giden halkımıza, misafirlerimize veya öğrencilere ücretsiz Baraj Turu yaptırılabilir. Bugüne kadarki Belediye yönetimlerinin gençler için yüzme havuzları ve tekne temin etmeyişi ciddi bir eksiklik.
4-İmar, Tapu ve Plan Sorunu: Daha önceki dönemlerde en çok eleştirilen sıkıntılarından biri de plansız ve çarpık şehirleşmeydi. Önceki başkanlar ve yönetimler bu çarpık kentleşmeyi engelleyemediği gibi oluşan bu ucubeliğin de mimarları ve müsebbipleri oldular. Plansız, kaçak ve sağlam olmayan yapılaşmanın ve şehirleşmenin olumsuz sonuçlarını depremde de gördük. Göreve gelen yeni yönetim bu kısa sürede “İmar, Tapu ve Şehir Plancılığı” gibi kronik ve kangren sorunlara dair rasyonel adımın emaresi için mevcut yapı stokunun risk analizini yapabilirdi. Böylelikle yeniden yapılanma için ciddi bir envanter oluşturulmuş olurdu.
5-Hayırsever İş İnsanları: Belediye Başkanımız Hayırsever İş İnsanlarına çağrı yaparak, toplantılar düzenleyerek ve onları harekete geçirerek dezavantajlı mahallelere kreş, gündüz bakımevi, sağlık ocağı gibi güzel eserlerin kazandırılmasında öncü rol oynayabilirdi. Belediyeler birçok hizmet ve projeyi “Sosyal Sorumluluk Projeleri” kapsamında hayırsever iş insanlarına çağrı yaparak, teşvik ederek, motive ve onore ederek şehrin birçok ihtiyacını ve sorununu bu şekilde çözüme kavuşturabilirdi.
6-E-Belediyecilik: Teknolojinin çok hızlı geliştiği ve değiştiği bir dönemde bir kurumun bütün birimleriyle ve bütün çalışanlarıyla teknolojiye uyum sağlaması gerekir. Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan bir vatandaş su faturasını veya emlak vergisini ödemek için evinden kalkıp Belediyeye gitmek zorunda kalmamalı. Bundan dolayı Belediyemiz, bankalarla anlaşıp bunu hemen hayata geçirebilirdi. Yine aynı şekilde talepler, şikâyetler, öneriler ve ödemeler dijital ortamda yapılabilirdi.
7-Halk Ekmek Fabrikası: Acilen bir halk ekmek fabrikası için çalışma başlatılabilirdi. Şehirde bazı merkezi adreslerde halk ekmek büfeleri kurulabilir ve piyasanın altında bir fiyatla satış için hemen gerekli alt yapı çalışmaları için karar alınıp düğmeye basılabilirdi.
8-Aşevi ve Millet Lokantası: Sosyal belediyecilik anlayışı gereği bir Aşevi projesi kazandırmak için acilen projelendirilebilirdi. Bu aşevi günlük 1000 kişilik sıcak yemek üretebilme kapasitesine sahip yaşlı, engelli ve hasta vatandaşlarımıza yemek hizmeti verebilirdi. Aşevi taziye yemeklerini de düşük bir ücretlendirme ile işlevsel bir rol üstlenebilirdi. Bunun yanı sıra herkesin hem lezzetli hem ekonomik hem de sağlıklı yemek yiyebileceği bir Millet lokantası için de alt yapı ve proje çalışmaları başlatılabilirdi. Mevcut parklardan herhangi biri yeniden yapılandırılıp Belediye’ye bağlı bir lokanta/restoran/kafeterya şeklinde önümüzdeki aylarda hizmet sunmak üzere proje çalışması başlatılabilirdi.
9-Tek Yönlü Park: Yanlış planlama, artan nüfus ve Deprem sonrası yoğun göçün de etkisiyle kabul edelim artık nur topu gibi bir Hindistan trafiğimiz oldu. Trafik sorunlarının önlenmesi, Trafik akışının kesilmemesi ve kazalara sebebiyet verilmemesi için Belediyemiz şehir merkezindeki bazı işlek cadde ve sokaklarda tek yönlü araç park sistemine geçecek kararlar alabilirdi.
10-Ücretsiz İnternet Erişimi: Özellikle gençlere yönelik Kentin Yüzüncü Yıl parkı ve minibüs durakları gibi farklı noktalarında, Wi-Fi istasyonları kurularak, ücretsiz internet hizmeti sunulabilir. Belediyenin kurumsal web sayfası güncellenebilir, Watsap İletişim Hattı devreye sokulabilir, e-bülten ve e-gazete servisleri başlatılabilirdi. İnteraktif Belediyeciliğe geçiş yapılacağına dair işaretler verilebilirdi.
11-Öğrencilere Burs: İlçemizde öğrenim gören çeşitli kademelerdeki başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin ilk planda dahi olsa burs verilmelidir. Belediyemiz Üniversite Sınavında(YKS) ilk 100’e girecek öğrencilere 4 yıl boyunca burs temin edeceğini açıklayabilirdi.
12-Ulaşımda İndirim: Belediyenin Toplu taşıma araçlarına ilgiyi arttırmak ve trafik yükünü azaltmak, dezavantajlı grupların şartlarını iyileştirmek ve sosyal belediyeciliği inşa etmek adına emeklilere, engellilere ve öğrencilere toplu taşımanın indirimli olacağı açıklanabilirdi. Belediye araç filosunu genişletip, toplu taşıma araçlarına takviye yapabilirdi.
13-Deprem ve Afet Hazırlığı: 6 Şubatta çok büyük bir deprem felaketi yaşadık. Maalesef Belediyemizin hiç bir hazırlığının olmadığını gördük. Allah bir daha göstermesin ama şayet tekrar olursa Belediyemizin "Bizim böyle bir hazırlığımız yok, beklemiyorduk..." deme lüksü yok. Bundan dolayı yeni yönetimin acil kod olarak deprem ve afetlere karşı afet ve acil durum yönetim ekibi kurarak hazırlıklarını başlatması gerekirdi.
14-Kâhta’da Siverek Caddesi: Depremde imdadımıza ilk yetişen komşumuz Sivereklilere vefa gösterip en işlek caddelerimizden birine Belediye Meclis kararıyla “Siverek Caddesi” ismi verilebilirdi.
15-Çöpün Dönüşümü: Bazı şehirler çöpten elektrik ve enerji üretirken, belediyemiz çöp yığınlarına ve yangınlarına dair eski ve ilkel yöntemler, palyatif tedbirler ve müdahaleler dışında farklı bir yol, modern ve geri dönüşümü kapsayan bir proje ve politika izleyebilirdi.
16-Kültür ve Sanat Etkinlikleri: Belediyemiz bu yaz kültürel etkinlikler için hazırlıklar başlatılabilirdi. Yaz aylarında konserlerden, kitap fuarlarına, çocuk tiyatrolarına, konferanslardan, atölye ve sergilere sayısız etkinlikler için bir program ve takvim hazırlanabilirdi. Kaymakam'ımızın bireysel çabalarıyla başlayan ve gerçekten hem yurt içinde hem de yurt dışında güzel bir ilgi gören ayrıca kentin tanıtımına büyük katkıları olan bu veya buna benzer badem, çiğ köfte, gastronomi festival ve organizasyonlarda artık Belediye'nin de elini taşın altına koyması gerekiyor. Yaz mevsimi geldi, çattı. Kâhta Kaymakamlığı Kommagene BİENAL hazırlıklarına başladı hatta sanatçılarını seçti bile. Belediyemiz bu çalışmalara ortak ve paydaş olabilirdi.
17-Harfane Gecesi Ekibi: Bölgemiz kültür-sanat mirası konusunda çok zengin bir yer. Aynı şekilde insanımız da güzel sanatlar konusunda çok yetenekli. Özellikle müzik konusunda şehrimizde yetenekli insanlarımızın bir kısmını bir araya getirip bir "Harfane Ekibi" kurulabilir. Bu ekip Belediye’nin tahsis ettiği bir mekânda özel günlerde sahne alarak hem şehrin tanıtımına katkı sağlar hem de bazı ailelerimize iş vererek onlar için bir ekmek kapısı da açılmış olurdu. Hem de mahalli kültürümüz bu şekilde yaşatılabilirdi. Urfa’nın son yıllarda yakaladığı turizm başarısında “sıra geceleri”nin önemli bir yeri var.
18-Kâhta’yı İl Yapma Derneği: Depremle birlikte Kâhta'daki nüfus patlaması maalesef birçok konuda olduğu gibi kurumların rutin işleyişlerinde de birçok tıkanıklık meydana getirmiş. Kâhta'nın il olması gündeme gelmektedir. Belediye, gerekirse gönüllü kişilerle görüşerek ve hem içeride hem de dışarıda her türlü desteği vererek “Kâhta’yı İl Yapma” amacına matuf bir dernek veya platforma öncülük edebilirdi.
19-Logo ve Slogan: Belediye’nin mevcut logosu kim tarafından ve ne zaman tasarlandı bilmiyoruz. Ancak logonun güncellenmesi gerektiği yani yeni bir logoya ihtiyaç olduğu çok açık. Mevcut logo, günümüz standartlarında ve zamanın ruhuna hitap etmiyor. Bir logonun sade, çarpıcı ve akılda kalıcı olması gerekir. Mevcut logoya baktığımız zaman Cendere Köprüsü'nün ve petrol sondaj kulesinin olduğu gibi tasarıma eklendiğini görmekteyiz. Yani aslında ortada maalesef bir tasarım ve kompozisyon falan yok. Bir şehrin tanıtımına katkı sağlayan en önemli girişimlerden biri de şehre özgü bir slogan bulmaktır. Kentlerini profesyonel olarak tanıtan bütün şehirlerin mutlaka bir sloganı vardır. Logo ve slogan için bir yarışma başlatılabilirdi.
20-Belediye İşçileri: Önceki dönemlerde hukuksuzca işine son verilen Belediye işçileri 5 yıldır tekrardan iş başı yapmayı bekliyor. Bir belediye işçisi iken rahmetli olan Enver Dost bir önceki dönem işten çıkarılmış, hastalığına rağmen işini aksatmamış ve çalışamadığı günlerde hanımını çalışma bölgesine göndererek görevini yerine getirmeye çalışmıştır. Buna rağmen o dönem işten atılmıştır. İşten atılmanın vermiş olduğu acıyla da hastalığı günden güne ağırlaşan ve hayatını kaybeden Enver Dost'a bir vefa örneği olarak eşi veya çocuklarından biri Belediyede işe başlatılarak bu topluma bir mesaj verilebilirdi.
Not: 60 günlük süre 60 aylık bir filmin fragmanı hükmündedir.