KÖŞE YAZARLARI

KÖŞE YAZARLARI Haberleri
KÖŞE YAZARLARI 24.10.2022 14:11:04 0

2023 ÖNCESİ ADIYAMAN'DA TARIM

2023 ÖNCESİ ADIYAMAN'DA TARIM

2023 ÖNCESİ ADIYAMAN

Asıl ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanan Adıyaman’da ekili-dikili alanların büyük çoğunluğu arpa, buğday gibi hububat üretimine ayrılmıştır.

Üç tarafı barajlarla çevrili (ama suya aç) tarım kentti olsa da (son 20 yılda) teknolojideki gelişmeler, modern tarım yöntemleriyle; özelikle Adıyaman’da badem üretimini ikiye katladı..

Bu da gösteriyor ki, planlı-programlı ve en önemlisi kararlı çalışmalar yapılsa Adıyaman’ın meyvecilik başta olmak üzere bir çok tarımsal ürüne müsait oldukça verimli bir doğası var…

Peki, biz bu verimli potansiyelden ne kadar faydalanıyoruz?

Hepimiz biliyoruz ki, Adıyaman ili ticari anlamda sanayileşmeye parelel gelişme gösterse de imalatta ticari ürünlerde yeterli seviyede değildir. Zaten yeterli seviyede olsaydı bugün çevresindeki illerin arasında fakir ve çaresiz bir ekonomiyle boğuşur durumda kalmazdık.

Yıllardır geldi-gelecek denilen 2023 seçimleri de kapıya dayandı, veriler nedir bilmem ama görünen köy de yakındır; Adıyaman’ın dört bir yanından fakirleşme göstergesi olan görüntüler yansıyor… Hangi sokağa gitsek ya kapanmış veya kapanmaya yüz tutmuş işyerlerinin vitrinindeki “devren satılık”, “bitiriyoruz”, “kapatıyoruz” gibi ilanlar görüyoruz.

Durum böyle olunca; Özelikle Türkiye'nin ve Adıyaman’ın son 20 yılına damga vuran AK Parti’ye ve onu başarısızlıkla suçlayan CHP gibi tüm muhalefet partilerinin önümüzdeki süreçle ilgili plan ve programlarını her vatandas gibi merak ediyorum.

Adıyaman için en önemliekonomik kaynak tarımdır.

Bütün yetkililere, seçilmiş ve atanmış tüm sorumlulara sesleniyor ve soruyorum;

Tarım için planlarınız nelerdir?

Üc tarafı sularla çevrili olan Adıyaman için nasıl bir tarımsal program hazırladınız?

Adıyaman’ı yönetenlerden tarımsal (gerçek) verileri açıklamalarını talep ederken onların başarısız olduğunu iddia eden muhalefet partilerine de “iktidara gelirseniz Adıyaman için nasıl bir plan-program hazırladınız” diye soruyorum.

HATİCE AKGÖZ


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ADIYAMAN’DA 120 İNŞAAT İŞÇİSİ GIDA ZEHİRLENMESİ ŞÜPHESİYLE HASTANELİK OLDU

MALATYA’DA KAÇAKÇILIK OPERASYONU: GÜMRÜK KAÇAĞI MALZEMEYE EL KONULDU

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ BÜNYESİNDE ENGELSİZ KÜTÜPHANE BİRİMİ HİZMETE AÇILDI

OTOMOBİL İLE TIR’IN KARIŞTIĞI KAZADA 1 KİŞİ ÖLDÜ

VALİ VAROL’DAN ESNAF ZİYARETİ

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ BAĞIMSIZLIK ŞUURUYLA YETİŞEN GENÇLERİMİZE EMANETTİR